Aktywne Wpisy
niebieskimazak +184
Odwiedziliśmy #kfc po długiej przerwie i to był błąd. Tak wygląda longer. Po zapytaniu obsługi, dostaliśmy odpowiedź ,, jedno mięsko na kanapkę" (ʘ‿ʘ)
#januszebiznesu
#januszebiznesu
źródło: 1000107848
Pobierz
LamajHarma +85

1. Płatki czekoladowe z mlekiem
2. Owsianka z bananem
3. Naleśniki z dżemem (u tego ziomeczka to był już drugi posiłek w ciągu dnia, było przed dziesiątą :D)
4. Drożdżówki
Oczywiście nie chodzę i nie prawię kazań ludziom, ale ta świadomość ilości cukru w tego typu produktach naprawdę rozwala łeb i pomyślałam, że jako keto ziomki, zrozumiecie tę sytuację :D
#keto
Ja zazwyczaj w ogóle nie jem typowych śniadań, ale ogólnie jajka w każdej postaci i do tego np. pomidor, łosoś, jakieś sery czy migdały, albo np.koktajl z mleka kokosowego, malin i pestek dyni (jeżeli ktoś lubi na słodko)
Pewnie można kombinować dalej, ale to są takie propozycje na szybko
Pestki i nasiona, rozne orzechy, a po co to a na co komu
Ale ja na keto odkryłam mnóstwo nowych smaków, potraw i przepisów, więc nie czuję jakby mi przepadały jakieś wielkie aspekty życia. Czasami mam chwilę słabości, to jasne, i np. tęsknię za chipsami, ale to mija. Migdały często mnie ratują jak np.mam ochotę coś podobnego chrupać, ale oczywiście w żaden sposób
@BarkaMleczna: Ja się interesuje rowerami. Ale nie patrzę kto na czym jeździ i jak jeździ na rower po prostu. Dziwny jestem.
Komentarz usunięty przez autora
Ja na przykład przeżyłam szok czytając składy owsianek - taka z orzechami i rodzynkami to kilkanaście gramów cukru, zaś płatki owsiane górskie jakieś 2g.
@bbkon: tak ważne że nie jadam śniadań od pół roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@BarkaMleczna: cukier to węglowodany... Ale w węglowodanach masz też błonnik
Komentarz usunięty przez moderatora
@BarkaMleczna: A co jest nie tak z owsianką? Wiele ma cukier ale można znaleźć taką bez cukru.
Tylko sprawdźcie IG zanim powiecie że sacharoza i owsianka to to samo, a soki to to samo co cola xd
@ewolucja_myszowatych: organizm sam potrafi wytworzyć glukozę, której potrzebuje, nazywa się to glukogenezą. Po drugie, mózg działa świetnie na ketonach. Po trzecie, jest różnica
Myslalem, ze nagram kolejny film z merytoryczna krytyka zrodel. A tu lipa! xD
Moze jakies