Rano byłam w pracowej kuchni i akurat parę osób jadło śniadanie
1. Płatki czekoladowe z mlekiem 2. Owsianka z bananem 3. Naleśniki z dżemem (u tego ziomeczka to był już drugi posiłek w ciągu dnia, było przed dziesiątą :D) 4. Drożdżówki
Oczywiście nie chodzę i nie prawię kazań ludziom, ale ta świadomość ilości cukru w tego typu produktach naprawdę rozwala łeb i pomyślałam, że jako keto ziomki, zrozumiecie tę sytuację :D
@BarkaMleczna: mnie zaszokowały słoiczki dla dzieci. Cukier z cukrem z cukrem. Gdzie choćby budulcowe białko dla dziecka o czymś innym nie wspominając.
@Deno: jasne, dlatego mówię, że nie chodzę i nie pouczam ludzi, ale swoje przemyślenia mam, i ten tag jest do tego odpowiedni ;)
I tak całkiem serio, to jestem przekonana, że ludzie w większości nie zdają sobie sprawy, ile cukru jest w jedzeniu - jeżeli to nie są fabrycznie słodycze, to ta świadomość zupełnie umyka
@BarkaMleczna: "Przecież to nie z cukrem". Syrop z agawy, syrop klonowy, miód, daktyle, rodzynki, dżemik, cukier trzcinowy, kokosowy, słód ryżowy no i oczywiście fruktoza - taki cukier ale zdrowszy bo z owocków. Jest mnóstwo "alternatyw" :)
@BarkaMleczna: no to jest prawda, ludzie nie zdają sobie sprawy ile tego #!$%@?ą ale tak na dobrą sprawę to czy to coś złego? Czy każdy powinien się trzymać idealnej diety? Może zjedzenie rano słodyczy daje im odrobinę szczęścia, na tyle żeby mogli sobie poradzić z dniem?
@Deno: Nie, to nie jest nic złego. Dzięki nim rynek suplementów diety, lekarstw i doskonałej ilości gałęzi branż medycznych doskonale sobie radzi ( ͡°͜ʖ͡°) Plus produkcja żywności - z takim śniadaniem na start zjedzą na pewno przez cały dzień więcej niż organizm potrzebuje. Ktoś to musi napędzać.
1. Płatki czekoladowe z mlekiem
2. Owsianka z bananem
3. Naleśniki z dżemem (u tego ziomeczka to był już drugi posiłek w ciągu dnia, było przed dziesiątą :D)
4. Drożdżówki
Oczywiście nie chodzę i nie prawię kazań ludziom, ale ta świadomość ilości cukru w tego typu produktach naprawdę rozwala łeb i pomyślałam, że jako keto ziomki, zrozumiecie tę sytuację :D
#keto
A widziałeś kiedyś skład "batoników fit"? (-‸ლ)
I tak całkiem serio, to jestem przekonana, że ludzie w większości nie zdają sobie sprawy, ile cukru jest w jedzeniu - jeżeli to nie są fabrycznie słodycze, to ta świadomość zupełnie umyka
Ktoś to musi napędzać.