Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 41
Rano byłam w pracowej kuchni i akurat parę osób jadło śniadanie

1. Płatki czekoladowe z mlekiem
2. Owsianka z bananem
3. Naleśniki z dżemem (u tego ziomeczka to był już drugi posiłek w ciągu dnia, było przed dziesiątą :D)
4. Drożdżówki

Oczywiście nie chodzę i nie prawię kazań ludziom, ale ta świadomość ilości cukru w tego typu produktach naprawdę rozwala łeb i pomyślałam, że jako keto ziomki, zrozumiecie tę sytuację :D

#keto
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NooB1980: Czemu na kazdym kroku atakujesz innych zamiast przedstawiac fakty, pomijajac docinki? Chcesz byc kontrowersyjny, ale takim zachowaniem zabijasz jakakolwiek dyskusje, bo nikt nie bedzie ci odpisywal.
  • Odpowiedz
Czemu na kazdym kroku atakujesz innych zamiast przedstawiac fakty


@maze: Gdzie kogos zaatakowalem, wskaz mazgaju!!! Pomiajam fakt atakow na moja osobe takich guru jak Sowinski (8lat temu) na BF, ktory wciskal mi warzywa jako zrodlo skladnikow regulatorowych. Ja podawalem produkty zwierzece: mieso, pldroby, sery kontra warzywa i owoce. Ataki na moja osobe na SFD i KFD. Teraz ta ja bede ich oral na podstawie prawdziwej dietetyki, biochemii oraz fizjolologii czlowieka,
  • Odpowiedz
: Gdy komórka błony śluzowej jelita cienkiego przenosi monosacharydy do układu krążenia krwi, mogą one przejść bezpośrednio do wątroby, gdzie fruktoza i galaktoza są przekształcane w glukozę xD


@NooB1980:

Nie odpowiedziałeś na pytanie- mówisz o skrobi typu 3, czy 4 i czy uważasz, że obie wpływają identycznie na indeks glikemiczny? xDDDD
  • Odpowiedz
o typie 8 mowie! xD rozumiesz to co czytasz:


@NooB1980:

Chyba Ty nie rozumiesz xDDDDDDD Mówisz o wchłanianiu cukrów w jelicie cienkim. Ja sie pytam jaka jest różnica w przypadku skrobi typu III i IV i czy uważasz, że obie mają identyczny wpływ na organizm. ;) Teraz zrozumiałeś proste pytanie? Czy znowu będziesz wklejał obrazki na poziomie wiedzy z gimnazjum?
  • Odpowiedz
To ty nie rozumiesz co to dostępność substratu i odp. hormonalna/ :)


@NooB1980: xDDDD

Tak bo organizm z setką jak nie tysiącami zależności zadziała na każdą skrobię (w tym oporną) identycznie. A co do dostępności substratu- tylko, że w przypadku różnych cukrów dostępność substratu będzie różna. Indeks glikemiczny (dla uproszczenia uznajmy, go za wskaźnik odpowiedzi hormonalnej) będzie różny dla ziemniaków, gryki, prosa, ryżu białego, tapioki itd. chociaż wszystkie te produkty są produktami
  • Odpowiedz