Wpis z mikrobloga

via Android
  • 364
@1pikoFarad Homofobia (od: homoseksualizm i fobia) – negatywne postawy i uczucia wobec homoseksualizmu lub osób postrzeganych jako lesbijki lub geje. Jest definiowana jako pogarda, uprzedzenia, niechęć, wstręt, nienawiść lub antypatia, może być oparta na irracjonalnym lęku, często wiąże się z przekonaniami religijnymi oraz może skutkować dyskryminacją[lub prześladowaniem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@szzzzzz: hmm, myślę że mój lęk/niechęć może przerodzić się w agresję, lecz myślę że jest racjonalny. Nie ważne, a wiesz może Mirku jak się nazywa osoba która się brzydzi homoseksualizmem?
  • Odpowiedz
via Android
  • 191
@1pikoFarad obrzydzenie to wstręt a o tym masz wyżej. Każda fobia jest irracjonalna. Lęk przed pająkami, wężami, wysokością, ciemnością... Taka jest definicja fobii
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@szzzzzz: uważasz że lek przed jadowitym pająkiem jest irscjonalny? XD lepiej dla mnie, może kiedyś spotkasz takiego. Czyli wychodzi na to że mogę być homofobem
  • Odpowiedz
via Android
  • 145
@1pikoFarad lęk przed zagrażającym życiu pająkiem jest jak najbardziej racjonalny. Ale większość pająków jest zupełnie niegroźna i o lęk przed tymi chodzi. Jeśli boisz się jakiejś bestii w dżungli to to jest normalna reakcja. Jak dostajesz ataku paniki widząc kątnika wielkości paznokcia to to jest lęk irracjonalny czyli fobia
  • Odpowiedz
via Android
  • 345
@1pikoFarad Wow, po prostu wow. Takiego przypadku to jeszcze nie widziałam. Aż nie wiem co ci odpisać. Życie cię musiało mocno doświadczyć i skrzywdzić, mam nadzieję że się z tego jakoś wyczołgasz. Powodzenia.
  • Odpowiedz