Aktywne Wpisy

tesknilam_ +433
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +477
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

źródło: comment_1592356105YyIxIpp4HzWaNd6osXvj2J.jpg
Pobierz@szzzzzz: z punktu widzenia ewolucyjnego homofobia jest bardzo racjonalna bo człowiek ma się rozmnażać i żyć. dlatego "homofobia" nie jest fobią tylko uzasadnionym mechanizmem zgodnym z naturą który mamy automatycznie wgrany w mózg
@Dudleuss: grę gdzie zamknęli samych mężczyzn pod magiczną bariera? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A phobia is a type of anxiety disorder defined by a persistent and excessive fear of an object or situation.
@1pikoFarad: dobrze wiesz, że nigdy do Polski na stałe nie wrócisz. Będzie to lepsze dla ciebie (łatwiejsze życie, lepsze zarobki) jak i dla naszej ojczyzny (patola poza granicami kraju)
Na zachodzie człowiek już w ogóle boi się cokolwiek skrytykować w obawie przed homofobią czy innym rasizmem czy ogólnie nietolerancją.
Ja nie robię jakiejś dużej spiny o to, że firma zmieniła logo, bo i tak robią to z wyrachowania, ale rozumiem oburzenie klientów.
Komentarz usunięty przez moderatora
@szzzzzz: czy niechęć do czegoś zawsze oznacza forbię przed tym czymś, czy reguła ta stanowi wyjątek w przypadku niechęci do homoseksualizmu?
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_1592378235u33KogQ3Iqp7a69pV63sJ9.jpg
Pobierz