Wpis z mikrobloga

• 748
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 127
@pokpok: Tak, też na to zwróciłem uwagę. Te proste umysły nie rozumieją, że tak właśnie robi się politykę międzynarodową - nie wrzeszcząc przez zaciśnięte zęby, wymachując pięścią pokazując jakim to potężnym i poważnym politykiem się jest. Politykę robi się gdy kamery są włączone, żartując gdzieś w kuluarach. Ale do tego trzeba znać języki, mieć obycie i nie mieć kompleksów. (A teraz oczyma wyobraźni widzę zdjęcie Merkel, Macrona i stojącego za
  • Odpowiedz
  • 175
@tygrysoffshorowy: Choćby to, że Polska była traktowana jako normalny, zwyczajny, stabilny, europejski kraj? A teraz jesteśmy traktowani jak dzikusy, z którymi nie można rozmawiać, ale trzeba ich dyscyplinować cięciami finansowania? "Dobrze", że jest jeszcze Trump i Johnson i Orban, bo to zawsze mniej boli, że nie jest się jedynym wsiowym głupkiem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pokpok: nie wydaje mi się żeby problemem był cel wyjazdu. Ludzie, którzy jadą bez znajomości języka muszą się jednak wykazać dużą odwagą.

Z drugiej jednak strony, bazując na swoich obserwacjach z emigracji, wiem, że duża część ludzi nie boi się samego wyjazdu, czy samotności, a czegoś bardziej nieuchwytnego. Wydaje mi się, że Polacy boją się akceptować siebie takimi, jacy są. Często zachowują się jak dorośli, którzy będąc małymi dziećmi zostali
  • Odpowiedz
@piaskun87: kurde, czy tylko ja uważam, że ta akcja na peronie była akurat dobra? :P To było takie wyjście do ludzi, sygnał dla prowincji, że prezydent o nich pamięta. Wydaje mi się, że sam pomysł był fajny, ale coś nie pykło z odbiorem tego przez ludzi.
  • Odpowiedz
. Te proste umysły nie rozumieją, że tak właśnie robi się politykę międzynarodową - nie wrzeszcząc przez zaciśnięte zęby, wymachując pięścią pokazując jakim to potężnym i poważnym politykiem się jest.

@stol_z_powylamywanymi_nogami: Politykę zaciśniętych zębów robią dyktatury, demokratyczne państwa zawsze się dogadują po ludzku.
  • Odpowiedz