Aktywne Wpisy
Chumbala +4
Hej. Spoldzielnia oferuje nam wymiane drzwi i placimy tylko za skrzydlo. Pytam pana jaki koszt skrzydla to ze od 2k do 3k. Na stronie widze, ze są za 1k juz drzwi wejsciowe. Czy cos zle rozumiem? Czy to sie oplaca w takim razie?
#budownictwo #remontujzwykopem
#budownictwo #remontujzwykopem

UczesanyPedryl +20
Mam nadzieję, że te cła na Europę to nie kolejny blef i równo po wszystkim pojadą, EU bezczelnie nakłada haracz na produkty od zawsze w formie VAT, być może w obliczu recesji się ogarną i w końcu zniosą te złodziejstwo, opodatkowanie pracy przez 40% podatki to za mało, muszą double dipa robić na produkty a potem zdziwienie, że Europa się nie rozwija bo przy tych haraczach nie opłaca się ryzykować inwestując.
Cła
Cła

#bekazpisu #polityka
źródło: comment_1591253906stpUvEuXwbZu0utaLeeW4n.jpg
PobierzI teraz takie przemyślenie: jak osoba, która nigdy nie była za granicą, która nie wiedziałaby jak zarezerwować sobie pokój w hotelu, która ze strachu nigdy nie pojechała do Brukseli, która wytykała Tuskowi, że ten jeździł w
Tyrać na budowie cały tydzień, a w piątek wieczorem n-----ć się i kląć na tych szwabów, czy angoli, którzy go wykorzystują.
Im nie trzeba wmawiać. Oni jedzą najtańsza kiełbasę. Mogliby jeść droższą, ale wydali kasę na telefon syna, bo wierzą, że dzięki temu nie będzie czuł się gorszy od innych. Nie
Okej, chłopcy, to wskażcie mi, co ta polityka uśmiechu w kuluarach zapewniła Polsce, ale tak konkretnie? Nie atakuję, nie jestem fanatykiem PiSu ani żadnej innej partii, chcę konstruktywnej dyskusji, zrozumienia argumentów obu stron.
Każda firma, czy instytucja operuje na procesach. Np. państwo ma proces wizowy. Właścicielem, czyli osobą, która sprawuje kontrolę na takim procesem jest PO (product owner), który ma w swoim zespole leadów, analityków, deweloperów. Oni wszyscy pracują z procesem nawet się nie zastanawiając jakie problemy może on nastręczać użytkownikom, czyli ludziom, którzy aplikują o wizę.
Więc na górze tej drabiny mamy dwóch aktorów PO.
źródło: comment_1591259409BnmClEbEi67chns7HDaNjH.jpg
PobierzZ drugiej jednak strony, bazując na swoich obserwacjach z emigracji, wiem, że duża część ludzi nie boi się samego wyjazdu, czy samotności, a czegoś bardziej nieuchwytnego. Wydaje mi się, że Polacy boją się akceptować siebie takimi, jacy są. Często zachowują się jak dorośli, którzy będąc małymi dziećmi zostali
- dobra żółtasy, o-------e wam ta stocznie po taniości, ale 5% dla mnie. Nr konta podam jak skończę robić laskę Barackowi.
- Donald, faster. I'm waiting
Szach-mat lewaki!
źródło: comment_1591260520wJrjqR6zZ2IKUganaPBfdr.jpg
Pobierz@stol_z_powylamywanymi_nogami: Politykę zaciśniętych zębów robią dyktatury, demokratyczne państwa zawsze się dogadują po ludzku.
Jest w tym coś, natomiast jak rozmawiam z tymi portowcami i marynarzami z innych krajów, oni mają głęboko w dupie co się dzieje u nas w Państwie w polityce krajowej i zagranicznej. Wiem że to w większości bardzo prości ludzie, ale ich bardziej interesuje relacja człowiek do człowieka i dopóki nasz premier albo prezydent nie powie czegoś w stylu "j---ć brudasów z Anglii/Rumunii/wstaw dowolny kraj", to się nie przejmą.