Aktywne Wpisy

jatutylkopacze +176
Ciąg dalszy w sprawie oszusta Rafała Topczyńskiego.
Sąd z rigczem uwzględnił moje zażalenie na decyzję prokuratury, zwracając uwagę niebieskim, że wypadało by się trochę przyłożyć do roboty zanim zacznie się wysuwać tezy o niskiej szkodliwości społecznej.
Możliwe, że za jakiś czas będę wzywany więc jeśli ktoś z poszkodowanych przez Rafałka chciałby pomóc i podzielić się zapisem konwersacji, z którego wynika, że dopuścił się oszustwa, zapraszam na priv.
Tu
Sąd z rigczem uwzględnił moje zażalenie na decyzję prokuratury, zwracając uwagę niebieskim, że wypadało by się trochę przyłożyć do roboty zanim zacznie się wysuwać tezy o niskiej szkodliwości społecznej.
Możliwe, że za jakiś czas będę wzywany więc jeśli ktoś z poszkodowanych przez Rafałka chciałby pomóc i podzielić się zapisem konwersacji, z którego wynika, że dopuścił się oszustwa, zapraszam na priv.
Tu
źródło: 2025-10-18 15.51.02
Pobierz
Ok to powiedz mi @Casuel co należy zrobić w przypadku kiedy idziesz ulicą z dzieckiem, i podpiega do ciebie pitbull czy inny amstaf i zaczyna szarpać dziecko? Bo ja na przykład nie wiem co mogę zrobić w takiej sytuacji. Mam do wyboru zabicie psa albo pozwolić psu na zabicie dziecka tak na prawdę. W takiej sytuacji liczą się dosłownie sekundy. Co mam robić według ciebie? Psiarze sprzeciwiają się temu, że psa

Bo chrześcijaństwo to tak naprawdę judaizm, tylko że rozszerzony o postać Jezusa.
Więc jak to jest?
#chrzescijanstwo #katolicyzm #religia
Starotestamentalny prorok Izajasz gadający o łasce i zbawieniu byłby tak samo zrozumiały, jak profesor wykładający całkowanie
Co z całą resztą bzdur które wytrych "dopełnił prawo ST" ma niby załatwiać? XD
@sphinxxx: xD większej bzdury dzisiaj chyba nie przeczytam.
@buczubuczu: I to jest Wasz kolejny problem. Wybieracie sobie dogmaty, prawa i obowiązki, jak się Wam podoba i co w danej chwili jest dla Was wygodne. Dla mnie to jest zero-jedynkowe i albo bierzemy jakąś księgę i się jej trzymamy w całości albo wyrzucamy z niej bzdety, które są w
@sphinxxx "powoli wprowadza" oznacza tysiące pokoleń, miliardy ludzi "nie wprowadzonych jeszcze w zbawienie". Trochę przekichane.
No chyba, że ci "niewprowadzeni" mająi zapewnione niebo zamiast tortur za nic. Ale wtedy nasuwa się pytanie, po co w ogóle było coś wprowadzać i gdzie tu sprawiedliwość?
Zdecydowanie chodzi o wprowadzenie nowych wartości, nowej terminologii, ale na bazie starego prawa.
Bóg dał Mojżeszowi 10 przykazań, Żydzi żeby trzymać się w ryzach dorobili do tego własne 600. Chrystus przychodzi i mówi: część praw do wywalenia, część do update'u, bo nie zmienialiście ich od tysięcy lat i są passe, a część wprowadzam nowych. To jest właśnie
A Katole chcą mieć ciasto i je zjeść, to próbuję pokazać. Żaden ci nie powie, ze ST do w-------a. Ok rozumiem, księga dwuczęściowa, trzeba ją znać itp. Ale każdy katol powie, ze ONA OBOWIĄZUJE, 10 przykazań to nadal 10 przykazań (ani żadnej rzeczy która jego jest xD najlepsze), plagi to jak najbardziej obowiązująca metafora, ale
Tak samo jak mówił, zeby nie jeść owoców morza to też autorowi cos się
Nie wypowiadaj się na tematy, których nie rozumiesz.
Cała religia to p--------o dla mas i kazdy dokłada to co mu pasuje.
Jak myslisz? Prawdopodobne?