Wpis z mikrobloga

@malywodzu99: Zawsze miałem takie menu domyślnie w przeglądarce, ale sam je likwidowałem. A położenie paska stanu można zmieniać dowolnie.

Jeżeli chodzi o tworzenie nowego pliku na pulpicie prawym przyciskiem myszy, to mea culpa, faktycznie nie ma takiej opcji, ale nigdy jeszcze nie potrzebowałem czegoś takiego zrobić. Czasem przy przejściu z windowsa na linuxa warto nie próbować kopiować wszystkich rozwiązań, tylko zastanowić się, czy nie ma lepszych/wydajniejszych zaprojektowanych pod ten system.
  • Odpowiedz
@TenTypZez: To nie jest menu tylko na przeglądarkę, to dotyczy każdego programu tak jak na macach. Menu jest zintegrowane z górnym paskiem.

A no widzisz. Dla mnie najprościej jak na szybko pracuje jest użycie pulpitu prawym klikiem, nie wiem co tu może być prostsze.
  • Odpowiedz
@TenTypZez: do prostej przyjemniej pracy na dużej ilości dokumentów :-) Ale jak kto woli przecież :-) Dla jednego to nie potrzebne a dla drugiego niezbędne. Brak opcji tej i wielu innych dla mnie gnome dyskwalifikuje.
moim zdjanuej poprzednik gnome - Unity był o wiele lepszym de.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@etutuit:

Na ten moment Linux + NVIDIA = kaszana

To, mam kde instalowane jeszcze przez nierozwijaną już dystrybucję Antergos, a później podmienialem repo na archa według jakiegoś poradnika po znianie płyty głównej i wszystko dalej dobrze działa od jakichś 3
  • Odpowiedz
Jak coś tobie dobrze działa to zakładasz wątek na redicie i piszesz uuu patrzcie jak śmiga mi to oprogramowanie XD?

@LazyInitializationException: To nie był wątek o narzekaniu na kde. To był wątek o DE na ekrany dotykowe i soft do tego. Gościu zachwalał kde ale pisał, że mu się crashuje. Dlatego kisnę xD
  • Odpowiedz