Wpis z mikrobloga

IPhone 6s kupiony pod koniec 2015 dostał dziś najnowsza aktualizację do13.4.1, tym samym producent wciąż wspiera produkt, który ma 4.5 roku. Wparcie pewnie skończy się z iOS 14, czyli po 5 latach od premiery. Wciąż działa bardzo dobrze, a żona nie myśli o zmianie.

Czy ktoś ma androida z tych lat? Macie tam aktualizacje? Ktoś ma w ogóle dobrze działającego Androida z 2015?

Tylko proszę bez wojenek. Ja nikogo nie zamierzam przekonywać do Iphone, ani zniechęcać do innych telefonów. Każdy ma swojego faworyta i niech tak zostanie.

Zapraszam do dyskusji.

#ios #iphone #apple #android #samsung #telefony
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojbody: iPhone’a 5S kupiłem bardzo długo po premierze i miałem przez około 4 lata, a nawet prawie 5. Wymieniłem bo już dało się odczuć, że nie domaga w pewnych kwestiach. Rok temu kupiłem 6S bo odpowiada mi wymiarami i bebechy ma wystarczające na moje potrzeby. Więc kolejna wymiana w 2023 :D.

Telefony wymieniam rzadko, bo bardzo przywiązuję się do sprzętu i nie lubię czynności przeglądania parametrów technicznych przed zakupem. Mało
  • Odpowiedz
@ravau: Mam 3t i zawsze jak czytam, że android zamula po 2 latach to śmiać mi się chce. Widocznie ludzie dzielą sie na tych co mieli oneplusa i tych co jeszcze nie wiedza co traca.
  • Odpowiedz
@magiczny_orangutan:
1. W iPhone również możesz wgrywać tweaki, poczytaj o jailbreak.
2. Nawet bez zrobienia jailbreak można wgrywać modowane apki, przykładowo YouTube++ (pozwala minimalizować odtwarzanie, pobierać filmy, blokuje reklamy, omija blokadę regionu itp.), Spotify++ (premium za free). Mody w grach też idzie znaleźć.
3. Nie widzę sensu używania w iOS apek typu Titanium Backup, to wszystko masz w usłudze iCloud. Dane aplikacji, kontakty itd.
4. Funkcje typu kończenie ładowania na
  • Odpowiedz
Mam HONORA 8 - data premiery III kwartał 2016 - fabrycznie startowal na: Android 6.0.1 Marshmallow oraz nakladce EMUI 4.1

Obecnie zostal zaktualizowany do: Android 7 oraz EMUI 5

Dodam ze w rodzinie jest taki sam i dostal aktualizacje do AND8 i jakiejś nowszej nakladki emui. Moj telefon działa bardzo dobrzr oprócz GPS ktory ma zgon, nie łapie, gubi się ogólnie ten obszar przestał działać i dlatego myślę nad czymś nowym. Ten
  • Odpowiedz
@cienki137: Ja dałbym nawet pięć razy tyle za komfort użytkowania i to tylko moja prywatna opinia. Nie miałbym śmiałości nawet komentować, android, czy iOS. Każdy wybiera co chce. Parę lat temu dostałem służbowy Samsung (s9 chyba). Wymawiałem sobie, przyzwyczaję się zaraz i będzie ok. Nie przyzwyczaiłem się. Po kilku zażądałem iPhone. Jak myślę o telefonie na androidzie to aż nerw mnie bierze. Wygląd iPhone 6 tez mi się najbardziej podoba,
  • Odpowiedz
@banan-smietana: Rok 2020 a ktoś zamiast używać dysków w chmurze dalej wysyła pliki przez Bluetooth XD 2009 chce cię z powrotem

@ostatniwrankingu: Wojna Android vs iOS to tak samo jak wojna Linux vs macOS. Niby jedno i drugie to tak naprawdę w głębi to samo, ale jedno jest niebotycznie bardziej dopracowane i dopieszczone od drugiego. Ludzie myślą, że wydając więcej na iPhone mogliby mieć lepszy sprzęt za mniej,
  • Odpowiedz
@ostatniwrankingu: miałem iPhone 6 i muszę powiedzieć że optymalizacja na ios 12 była średnia. Aplikacja notatek otwierała się dosłownie 4 sekundy. Nie wiem czy było to zrobione po to by zachęcić mnie do zakupu nowszego urządzenia.
  • Odpowiedz
@ostatniwrankingu: Mam tablet z 2013 roku, działający, używam. Nie jest to demon prędkości oczywiście, nie grzeszy też nadmiarem pamięci, ale do moich potrzeb jest wciąż wystarczający. Ma Androida 4.2.2 i wciąż na nim działają aplikacje.
  • Odpowiedz