Wpis z mikrobloga

IPhone 6s kupiony pod koniec 2015 dostał dziś najnowsza aktualizację do13.4.1, tym samym producent wciąż wspiera produkt, który ma 4.5 roku. Wparcie pewnie skończy się z iOS 14, czyli po 5 latach od premiery. Wciąż działa bardzo dobrze, a żona nie myśli o zmianie.

Czy ktoś ma androida z tych lat? Macie tam aktualizacje? Ktoś ma w ogóle dobrze działającego Androida z 2015?

Tylko proszę bez wojenek. Ja nikogo nie zamierzam przekonywać do Iphone, ani zniechęcać do innych telefonów. Każdy ma swojego faworyta i niech tak zostanie.

Zapraszam do dyskusji.

#ios #iphone #apple #android #samsung #telefony
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ravau: Często tu (i tylko tu) czytam o modowaniu androida. Telefon mi służy do dzwonienia, pisania SMS, wysłania maila, zrobienia zdjęć, korzystania z komunikatorów społecznościowych. I to tyle. Dlaczego i do czego więcej wykorzystywac telefon?

@nicnieslyszalam a auto ma służyć tylko do jazdy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Alex_mski: Jestem fanbojem Samsungów, mam serię S już kilka lat.
Który telefon ma z serii S ma to twoje "kilkuletnie" wsparcie, skoro czymś niespotykanym był update dla S8 w 2019 roku?
Jeżeli chodzi o opiekę i wsparcie, to Apple wygrywa. Sam się coraz bardziej przekonuję do iPhone. Już mi nie trzeba tyłu bajerów co ma Android, a wolę jednak wsparcie wieloletnie zamiast 8 obiektywu.
  • Odpowiedz
@Alex_mski: czy ja wiem mam go od premiery i hula jak ta lala jedynie baterie raz zmieniłem i nadal śmiga przetrwał kilka zalań piwem ja jestem jak narazie na ogromny zadowoleniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wiesz, ale tu chodzi o zwykłego szarego użytkownika, który nie będzie się bawił we wgrywanie romów itd.

@Klim4s: Ja tam się uważam za szarego użytkownika, wgranie romu to 10 minut, nawet mniej. Przynajmniej mam jakąś alternatywę, w iphonie jak się skończy wsparcie to nic nie pozostaje w zanadrzu. No ale co kto woli. A typowy laik to nie potrzebuje telefonu nawet za tysiak, bo dzwonienie, internet w telefonie za 500
  • Odpowiedz
@ostatniwrankingu: do niedawna używałam jeszcze 3gs z 2009 czy 2010 roku, jakieś 3 lata temu został wyparty przez nowe ( ) wsparcie miał jeszcze chyba hmmm... w 2015, jakoś tak była chyba ostatnia altualizacja do 6.1.6. Dalej normalnie działa, więc go trzymam.
  • Odpowiedz
Androidy nie zacinają xDdd ktoś się na to łapie jeszcze? Jak wybierałem telefon to chodziłem sobie po galeriach i oglądałem kandydatów. SGS8 zacinał się przy przerzucaniu pulpitów (szczególnie z tym Bixby). XSa mam kilka miesięcy i działa zajebiście
  • Odpowiedz