Wpis z mikrobloga

IPhone 6s kupiony pod koniec 2015 dostał dziś najnowsza aktualizację do13.4.1, tym samym producent wciąż wspiera produkt, który ma 4.5 roku. Wparcie pewnie skończy się z iOS 14, czyli po 5 latach od premiery. Wciąż działa bardzo dobrze, a żona nie myśli o zmianie.

Czy ktoś ma androida z tych lat? Macie tam aktualizacje? Ktoś ma w ogóle dobrze działającego Androida z 2015?

Tylko proszę bez wojenek. Ja nikogo nie zamierzam przekonywać do Iphone, ani zniechęcać do innych telefonów. Każdy ma swojego faworyta i niech tak zostanie.

Zapraszam do dyskusji.

#ios #iphone #apple #android #samsung #telefony
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ostatniwrankingu:
Może nie 2015, ale miałem oneplusa 3 z 2016 i po prawie 4 latach dostałem aktualizację do najnowszego androida, a jedynym mankamentem po tak długiej eksploatacji była jedynie żywotność baterii. Nie wiem, jak teraz, bo zmieniłem na xiaomi 9T.
  • Odpowiedz
@ostatniwrankingu: 6S+ leży w szafie, bo się wyłączał przy 20% jak było zimno (wystarczyło trochę poniżej 0). Podobno celowy feature :D Tak to bym go do teraz miał, bo dalej śmiga jak szalony.
Muszę zobaczyć jak ten iPhone11 albo ten nowy maluch, bo Note9 mnie zaczyna denerwować lekko :P
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ostatniwrankingu: no ajfony są spoko, ale mam ponad pół roku siaomi mi a2 kupiony za 550 zł na promo i działa dobrze, na c--j przepłacać? W robocie miałem IP 6s wlasnie (służbowy) vs siaomi to ostre g---o było
  • Odpowiedz
@ostatniwrankingu: a osobiście uwazam wydawanie 4 czy 8k na telefon, choćby miał aktualizacje przez 5 lat za głupotę, nawet jako #programista15k

Kupię nowego Xiaomi za 1000zl i będzie miał aktualizacje 2-3 lata, potem zmienię na nowego - cenowo wyjdę na tym lepiej, mniej dramatu jak spadnie i mogę kasę wydać na rzeczy ciekawsze niż ekranik do dzwonienia, czytania wykopu i robienia zdjęć
  • Odpowiedz
@nicnieslyszalam jesli chodzi o mody, to możliwe jest dodanie kilku przydatnych rzeczy. Adaway wywala reklamy ze wszystkich gier i aplikacji, YouTube vanced pozwala minimalizować yt i używać jak odtwarzacza muzyki (tez bez reklam miedzy filmami). Dalej nagrywanie rozmow, poprawa aparatu wygrywając różne mody np na więcej FPS w filmowaniu. Dodanie głośnika rozmów jako jeden z kanałów dźwięku żeby oglądać i słuchać muzyki w stereo przez głośniki telefonu. Titanium backup umożliwia zrobienie
  • Odpowiedz
Dwa lata temu sprzedałem Ip 6s na rzecz Oneplusa 6 i wtedy zobaczyłem co to jest szybkość działania. Ip byl bardzo płynny ale nie powiedziałbym że był szybki, animacje w przelaczaniu pomiędzy apkami sprawiały wrażenie ze wszystko jest bardzo poprawne ale trwało to poprostu długo juz w 2018 kiedy ios byl w którejś wersji 10.*.*. Nigdy nie powiem, że był to zły telefon ale w 2020 jest to juz poprostu zabytek:)
  • Odpowiedz