IPhone 6s kupiony pod koniec 2015 dostał dziś najnowsza aktualizację do13.4.1, tym samym producent wciąż wspiera produkt, który ma 4.5 roku. Wparcie pewnie skończy się z iOS 14, czyli po 5 latach od premiery. Wciąż działa bardzo dobrze, a żona nie myśli o zmianie.
Czy ktoś ma androida z tych lat? Macie tam aktualizacje? Ktoś ma w ogóle dobrze działającego Androida z 2015?
Tylko proszę bez wojenek. Ja nikogo nie zamierzam przekonywać do Iphone, ani zniechęcać do innych telefonów. Każdy ma swojego faworyta i niech tak zostanie.
@ostatniwrankingu: to że aktualizacje systemu są, to nie znaczy że telefon jest tak samo dobry jak współczesne. Sprzęt się starzeje, ekran się wypala (tak nawet LCD), bateria traci pojemność (zwłaszcza te śmieszne małe z iphona), procesor nie wspiera nowych instrukcji przez co nie możesz wykorzystywać funkcjonalności programów, ot choćby aparat robi gorsze zdjęcia nie dlatego że słaba matryca, ale że nie możesz na tym starym iphonie obsłużyć AI która poprawia
@ostatniwrankingu: iPhone ma inne podejście do produktów i ludzi niż w telefonach z Androidem. Ludzie często wybierają Androida i zmieniają go co 2-3 lata bez problemów finansowo wychodząc lepiej niż telefony Appla, bo często podzespoły co 3 lata są znacznie lepsze. Wiele osób lubi też dowolność modyfikacji w systemie i to, że mogą z nim zrobić co chcą. iPhony to telefony, które mają być przede wszystkim bezproblemowe, typu kup i
@jenerau: czego nie stary iphone 6? Nagrywam sobie filmy, robię zdjęcia i chcę żeby wyglądały lepiej niż z 4 letniego telefonu, potrzebuję szybkiego procesora, możliwości dostępu do plików w normalny sposób no i dobrej pracy na baterii.
Na iPhone mogłem wszystkiego używać z miejsca, mając najlepszy user experience. Byłem bardziej produktywny i kreatywny. Zawsze pełny zasięg LTE, zawsze błyskawiczne wykonane zadanie. Wszystko prosto i intuicyjnie. Na Motce musiałem przebierać w chińskich lub indyjskich podejrzanych apkach zeby ogarnąć wiele tematów, a i tak nie miałem satysfakcji z tego jak to działało.
Skończyło się wgrywanie romów, patrzenie na cyferki i benchmarki, ustawianie sobie pierdyliarda launcherów co tydzień i ciągłego obserwowania rynku androidów,
@ostatniwrankingu: Mam iPhone 8 od kilku lat i nie myśle o zmianie. Działa jak nówka a mam pełno aplikacji, gier i innego śmiecia. Telefon służy mi do pracy, jako Gazeta i centrum rozrywki. Nie zamula, wszystko działa super. Nie rozumiem po co miałbym kupić nowszy model a po androidzie sprzed kilku lat mam przykre wspomnienia. Wadą jest to, ze apki są droższe na iPhone ale rzadko coś kupuje.
@FLAC: właściwie wszystko to zrobisz na ajfonie, wymieniłeś właśnie wszystkie cechy każdego smartfona. Dostęp do plików faktycznie jest okropny i nie ma to nic wspólnego z intuicyjnym użytkowaniem
@ostatniwrankingu: Mam telefon ze średniej półki za 2k pln z początku 2017 roku i działa idealnie tak samo jak na początku naszej współpracy. Nie wiem jakie tam ma aktualizacje sracje, ważne że wszystko mu działa, bateria trzyma cały dzień. Może to jednak rok różnicy pomiędzy zakupem, ale jakoś coś się nie zapowiada żeby miał mi nagle paść czy coś. Nie, nie trzeba kupować ajfona żeby cieszyć się normalnym używaniem telefonu
@rezik: niezły trolling, mam 6s jako daily oraz programuję na Note8 codziennie - 6s działa płynniej. A od 7 lat pracuję na monitorach 144Hz, więc micro-stuttering widzę gołym okiem.
@ostatniwrankingu: ja od tamtej pory kupiłem sobie kilka nowych telefonów i łącznie wydałem mniej niż Ty. W------e mam w jakieś aktualizacje. Telefon jest do kontaktu z ludźmi a nie do otrzymywania wsparcia od producenta przez milion lat. I to oferuje każdy, najtańszy nawet telefon. Moim skromnym zdaniem wydanie jednorazowo więcej niż 1000zł na tel. to głupota. Potem jest płącz, że nie mam pieniędzy
Czy ktoś ma androida z tych lat? Macie tam aktualizacje? Ktoś ma w ogóle dobrze działającego Androida z 2015?
Tylko proszę bez wojenek. Ja nikogo nie zamierzam przekonywać do Iphone, ani zniechęcać do innych telefonów. Każdy ma swojego faworyta i niech tak zostanie.
Zapraszam do dyskusji.
#ios #iphone #apple #android #samsung #telefony
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
c-----o xD
Ale nie dam więcej niż 5 stów a używek z olx jakoś się cykam :-(
ja mam Samsung Galaxy S7:
Prezentacja: 2016
Mój zakup: 2017
Aktualizacje:
Telefon aktualizuje się co 1 -
@ostatniwrankingu: ja od tamtej pory kupiłem sobie kilka nowych telefonów i łącznie wydałem mniej niż Ty. W------e mam w jakieś aktualizacje. Telefon jest do kontaktu z ludźmi a nie do otrzymywania wsparcia od producenta przez milion lat. I to oferuje każdy, najtańszy nawet telefon. Moim skromnym zdaniem wydanie jednorazowo więcej niż 1000zł na tel. to głupota. Potem jest płącz, że nie mam pieniędzy
@Shimanko też s7 here tylko kupiony przy premierze za 3000zł (a tak naprawdę 1500 bo zniżka pracownicza w Samsungu)