Do czego mogę wykorzystać natkę pietruszki i miętę? Dostałem duży pęczek natki i mięty i przez nieuwagę mam teraz pudło posiekanej natki wymieszanej z miętą. Do rosołu czy pomidorowej średnio pasuje. Są jakieś dania gdzie dodaje się jedno i drugie? Widzę tylko jakiś koktajl albo sałatkę z kaszą, tyle że to jest mrożone, proporcje mniej więcej 1:1. #gotujzwykopem
Czy szklenie cebuli jest obowiązkowe? Co to w zasadzie daje? :P chciałabym przygotowywać sobie częściej gulasze czy duszone mięsa w szybkowarze ale praktycznie kazdy przepis zakłada szklenie cebuli - zastanawiam sie co sie stanie jeśli ten etap pominę. Czy obsmażanie mięsa żeby zamknąć pory jest konieczne? Wydaje mi sie, ze w szybkowarze to już różnicy wielkiej nie robi.
@gownozer: Jeśli chodzi o szczegóły to @wiemjuzteraz zapytaj, ja po trawniku widzę, że jest bardziej zielony po mojej stronie niż sąsiada. Tak używa azofoski.
@Fox_de_Clermont: Czosnkowy nie musi być ostry (śmierdzący) można zrobić z pieczonego czosnku coś w stylu sosu aioli, tylko z jogurtem greckim. Ostry można zrobić na bazie pasaty pomidorowej i to naprawdę poprawi smak (nawet na koncentracie pomidorowym) . Można zrobić więcej i mrozić poporcjowane.
Jestem fanem raczej w bułce, ale do pracy placek w sumie chyba wygodniejszy.
Manolina w trakcie swojego ulubionego zajęcia podczas jazdy samochodem czyli wystawianie baniaka na zewnątrz xd chowa go dopiero przy 80km/h. #manolina #smiesznypiesek #pokazpsa #belkotwpodrozy