Aktywne Wpisy
Lekarz_7k +95
Jakoś tak mnie ostatnio naszła taka rozkmina. Dlaczego wykopkom przeszkadza to, że chirurg który kształcił się 10+ lat żeby wykonywać swój zawód bierze 200 czy 300zł za konsultacje, a w tym samym czasie nie przeszkadza im to, że jedna czy druga fryzjerka czy inna karyna bez szkoły bierze 200zł za paznokcie albo 500zł za strzyżenie. To przepraszam bardzo skoro tak są w------e ceny takich usług to ile ten lekarz specjalista ma według
BlackpillMonster +219
Powiedzcie mi proszę od czego zacząć jeśli chciałbym zostać quantem w przyszłości?
Co muszę wiedzieć? Co muszę znać? Co muszę robić żeby zostać quantem?
Na pewno znać dobrze prawdopodobieństwo, statystykę, ekonometrię, modele stochastyczne i znać jakiś język programowania typu R, Python czy C++, znać także rynki finansowe i instrumenty finansowe. I co jeszcze?
Macie może jeszcze jakieś materiały, które powinienem przestudiować, aby mieć niezbędną wiedzę, aby zabłysnąć na rozmowie kwalifikacyjnej? Kanały na Youtube, strony internetowe etc?
Będę mega wdzięczny, jeszcze raz z góry mega dziękuję za pomoc.
#matematyka #finanse #gielda #forex #korposwiat #korpo #pracbaza #studbaza #studia #statystyka #programowanie
I od przyszłego semestru chyba lecę na podyplomowke z quantsow na sgh, żeby mieć jakikolwiek lekki background
A nie ma w ogóle backgroundu matematycznego
Edit: ale zaaplikuje i tak na te pozycje quantowe, jeśli się nie dostanę to nie, a jeśli tak to będę szczęśliwy :d najwyżej tak jak napisałem na górze, pójdę se do ryzyka i tyle
Ale chyba tak jak mówicie, nie mam szans po finansach zostać quantem :c
No nic, pójdę chyba se do ryzyka rynkowego w wawce