Wpis z mikrobloga

A co gdyby wyobrazić sobie że pod żadnym?

@tank_driver: Polska to kraj miernot. Większość Polaków to miernoty i jak to miernoty wybierają mierne rządy. Uważam że jest bardzo niskie prawdopodobieństwo żeby Polska kiedykolwiek była na poziomie Niemiec, Francji cz UK nie wspominając o byciu mocarstwem.

Więc jak mówiłem wole być wasalem USA jako Polak niż wracać do komunizmu.

@kamil-wasniewski: To fakt drukowanie kasy i pompowanie ją w realną
  • Odpowiedz
@dziadeq: Dodajmy do tego coraz większe zlewaczenie amerykańskiej młodzieży i na serio nie wiem kto ten kraj podniesie po kraksie. A dodruk nie może trwać wiecznie, prędzej czy później się na nich wypną. Rzym czy Egipt też nie mógł upaść.
  • Odpowiedz
@tank_driver: o to, to wiadomo że Chińczyki to zamordyzm i komunizm, zero praw człowieka ale w USA jak odetniesz tę fasadę fałszu i kłamstw wykreowaną przez filmy i seriale to też szału nie ma. Wg mnie nie ma lepszego miejsca do życia niż Niemcy, Francja, Holandia, Szwajcaria czyli ogólnie zachód Europy. Tutaj jest wypośrodkowane, że nawet jak jesteś z biednej rodziny to przy samozaparciu jesteś wstanie skończyć w miarę dobre
  • Odpowiedz
Wg mnie nie ma lepszego miejsca do życia niż Niemcy, Francja, Holandia, Szwajcaria czyli ogólnie zachód Europy.

@dziadeq: Jak najbardziej słusznie. Każdy ekstremizm jest zły. Wymienione kraje dbają o swoich, widzę jaki pakiet pomocy jest dla przedsiębiorców we Francji (gdzie prowadzę działalność) w porównaniu do tego w PL to mogę to powiedzieć. Na pół roku jestem spokojny mimo że aktywność w biznesie zerowa.
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina: > Więcej pieniędzy w rękach ludzi = zwiększona konsupcja = zapotrzebowanie na pracowników = lepsze pensje

Czyli rozdanie pieniedzy i to z dodruku spowoduje wzrost produktywnosci i stworzenie miejsc pracy? Bardzo smiale wniski.

Jedyne do czego moze to doprowadzic to do inflacji. Zdrozeje wszystko, wszystkie polprodukty surowce itp. Dodatkowo ludzie beda na zasilkach co dodatkowo zmniejszy produkcje - inflacja++
  • Odpowiedz