Wpis z mikrobloga

Restrykcje w sklepach to jest najlepszy przykład nieprzemyślanej prowizorki i pisania prawa na kolanie. Sklepy i tak były prawie puste. Wpadało się, brało co trzeba i wypadało. W 5 minut. Przy kasie ludzie trzymali odstęp, bo były wyrysowane linie.

Jak jest teraz? No np. pod takim Tesco, sklepie wielkopowierzchniowym, w którym jeszcze przedwczoraj podczas zakupów mijałem może 3 osoby, stoi gigantyczna kolejka, na może nawet godzinę, bo wpuszczają tylko jakiś z-----y mnożnik kas. Ludzie stoją, nudzą się, kaszlą z wiatrem i pod wiatr. Musieliby stać chyba z 5 metrów od siebie, aby to było bezpieczne, ale trudno sobie coś takiego wyobrazić.

Nie wiem co za geniusz zła to wymyślił. Może najpierw trzeba było kogoś puścić w teren i porobić jakieś eksperymenty. Moim zdaniem obowiązkowa sama dezynfekcja i rękawiczki przed sklepem + jakaś prowizoryczna maska robiły by robotę milion razy lepiej.

W sklepie może jest pusto, ale przed sklepem wygenerowano tłumy.

#koronawirus #niepopularnaopinia
mickpl - Restrykcje w sklepach to jest najlepszy przykład nieprzemyślanej prowizorki ...

źródło: comment_1585817771MSPHPje2egs7AWAKZ0FJ6l.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mickpl: ja to jak widzę co o--------a rząd mam wrażenie, że robią to specjalnie żeby wybić utrzymanków zusu a to, że trochę młodych osób dostanie rykoszetem to szczegół xD plus jeśli chodzi o jakieś nowe prawa, poprawki itd. mogą sobie robić teraz co chcą w sejmie bo przecież nikt nie wyjdzie na ulicę wyrazić sprzeciw, zaraz dostanie pałą albo mandatem 30k i to zgodnie z prawem. No plan doskonały
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 154
@mickpl: wszystko co robi ten rząd jest nieprzemyślane. To rozporządzenie zakazujące poruszania się także. Mam nadzieję, że sromotnie przegrają wybory.
  • Odpowiedz
@mickpl: W teorii był to dobry pomysł, w praktyce niekoniecznie. Wiele decyzji mam wrażenie jest podejmowanych spontanicznie. Bez głębszej analizy sytuacji.
  • Odpowiedz
@mickpl: W Kauflandzie były limity osób i obowiązek rękawiczek oraz dezynfekcji już przed tym debilnym rozporządzeniem i wszystko działało dobrze. Kapitan państwo jak zawsze wpieprzając się tylko pogorszył sytuacje.
  • Odpowiedz
@mickpl hmmm, jedne sklepy lepiej radzą sobie z tym problemem, a inne gorzej. Dziś miałam w planach jechać do Lidla, ale jak zobaczyłam kolejkę, to stwierdziłam, że jednak podjadę do Tesco. Tam miło się zaskoczyłam. Kolejka przed wejściem wcale nie taka duża, ponadto dozowniki z płynem antybakteryjnym i stojaki z rękawiczkami. Szybko poszło, a do kas też duzych kolejek nie było.
  • Odpowiedz