Wpis z mikrobloga

Kiedyś wrzucałem na wykopie moją skończoną kuchnie. #!$%@?łem trochę na firmę że nie pomyślała o tym że zmywarke musimy otwierać, nie zamontowali/zaprojektowali odpowiedniego mechanizmu, i tak od ponad roku otwierałem zmywarke przez szuflade pod zlewem xD

WTEM

Zmywarka mi się rozwaliła, jest na wymianę. Jest opcja wymiany na wyższy model, z wifi.

Szybko zajrzałem w dokumentacje zmywarki w SmartThings, a tam pic rel ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zamawiam czujke ruchu pod zmywarkę, i będziemy mieli otwieranie jak w mercedesach - machniesz nogą i zmywarka się otwiera. Jeszcze szukam mini projektora na podłogę, i powyświetlam sobie status zmywania jak znajde chwilę czasu xD

XXI wiek, gdzie brakujące funkcjonalności sam sobie dodajesz akcesoriami i wykorzystaniem API

#2jednostkowe0integracyjnych #kuchnia
Pobierz Rabusek - Kiedyś wrzucałem na wykopie moją skończoną kuchnie. #!$%@?łem trochę na fir...
źródło: comment_1585673385f2dI6n8uNsZiiLxBoYRL3U.jpg
  • 20
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rabusek: ja jakies 6 lat temu uzywalem kamerki 360, zegarek samsunga z custom romem, tasker czy miec mozliwosc robienia zdjec bez kciuka bo nim sie aktywowalo robienie zdjec. Jakies 3-4 lata pozniej nowszy model mial timera ale kiedys to trzeba bylo kombinowac. A tak klikasz zegarek 5s, na pozycje i zdjecie bez kciuka na 10% zdjecia... Tak sie zarabia, powolny postep bo dopiero w 3-4 modelu dostal selftimer.........
Pobierz Chilli_Heatwave - @Rabusek: ja jakies 6 lat temu uzywalem kamerki 360, zegarek samsun...
źródło: comment_1585676669CKL2UsHnznp2Gv6moOKVo0.jpg
mini projektora na podłogę, i powyświetlam sobie status zmywania jak znajde chwilę czasu

@Rabusek: przecież są zmywarki co już to mają, u brata jest taka co wyświetla zegar ile czasu zostało do zakończenia
@pilot1123: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

przecież są zmywarki co już to mają, u brata jest taka co wyświetla zegar ile czasu zostało do zakończenia

@notdot: bardziej cenie sobie smarta (m.in. dlatego ze moge sie potem pobawić takim sprzętem) i system waterwall który domywa praktycznie wszystko.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Rabusek:
1. Miałem waterwall samsunga i zardzewiała po niecalych 2 latach, a w trakcie pompa padła, muszę pochwalić serwis, pierwsza klasa.
2. Teraz mam bosh z projektorem i zeolith (niby taniej dosusza, bo magazynuje w tym minerale eneeegie) jest spoks, myje tak samo jak poprzednią i nie ma waterwalla
3. Mam pralkę LG z WiFi. Po uruchomieniu tej funkcji zaczęła czasem świrować. Musiałem filmiki nagrywać żeby serwis uwierzył że coś jest
1. Miałem waterwall samsunga i zardzewiała po niecalych 2 latach, a w trakcie pompa padła,

@zibizz1: XD Właśnie opisałeś to co DOKŁADNIE się stało z moją zmywarką (padła pompa + zardzewiała pod uszczelkami).
W zmywarkach i pralkach dużo bardziej przydałoby się dozowane środków chemicznych.

@zibizz1: mnie strasznie jarała funkcja dozowania i dokupowania automatycznie detergentów, ale albo nie znalazłem, albo była za droga.
Sporo żarówek i innych chińskich smart urządzeń

@cs16_pl: nie ruszam chińskich smart sprzętów, nie ufam im. Tylko hue, harmony hub, klima od mitsubishi i smartthings od Samsunga
Dobra ogólnie troche się rozpędziłem, BO jednak Door Control jest od czegoś innego XD (sensor drzwi)

ALE jest funkcja "dry" która otwiera drzwi, więc na jedno wychodzi