Wpis z mikrobloga

@shinigami26: co do ogólnego podsumowania spraw w Polsce to generalnie zgoda, ale cały Twój wpis jest tak zmanipulowany, że spokojnie znalazlbys pracę w TVP :D oczywiście tam musiałbyś zmienić narrację.
Naprawdę świetne zestawienie :)
  • Odpowiedz
@shinigami26: wszędzie czy to w radiu czy tv non stop mówią żeby siedzieć w domu, mówią to zwykli ludzie, celebryci artyści, sportowcy, mówią to minister zdrowia i premier a nawet prezydent tego kraju. a człowiek, który osobiście trzyma w rekach całą władzę i tak na prawdę przestawia pionki na szachownicy politycznej mówi beztrosko, że on do kościoła pójdzie, a jego niestety wielu posłucha.
  • Odpowiedz
@Arisek: Mój wpis opiera się na faktach i ma jedynie na celu pokazanie tego jak bardzo jesteśmy w dupie i jak rząd nie radzi sobie z obecną sytuacją. Gdzie ty tam widzisz manipulację?
  • Odpowiedz
@shinigami26: Spoko, na 13 emeryturę są pieniądze. Całe szczęście dużo to ten program nie będzie kosztował budżetu bo zbyt wielu emerytów się nią nie nacieszy. Może rząd coś wiedział, że nie trzeba dużo rezerwować kasy bo program będzie krótki.
  • Odpowiedz
@Matpiotr: czy lepiej poradzilby sobie - nie wiem, ale licze na to, ze nie wzialby wczesniej na glupie rozdawnictwo kasy z funduszu celowego, ktory teraz by sie przydal - czyli pieniadze z funduszu pracy rozdane w poprzednich latach na glupi socjal.
  • Odpowiedz
@confiable: Podpisuję się pod tym, z małym zawahaniem. U nas może to być wynik małej ilości testów.

Do tego dochodzi słaba sytuacja w szpitalach, która jest faktem i może nas wyrzucić na szczyt bez względu na wcześniejszy przebieg wykresu
  • Odpowiedz
Ja do niedawna byłem raczej względnie spokojny, ale ostatnio coś pękło jak zobaczyłem jak miłościwie nam panujący panicznie boją się wprowadzenia stanu wyjątkowego i gdzieniegdzie dzisiaj (niedziela 22 marca) odbyły się uzupełniające wybory. Dało mi to dużo do myślenia. Pojechałem do makro i wbrew temu co jeszcze niedawno mówiłem zrobiłem sobie zapasów do końca kwietnia.

Moje przewidywania są takie. Może i uda się utrzymać te epidemie jakoś w ryzach do świąt, ale
  • Odpowiedz
@shinigami26: aha, czyli Ty z tych wiecznie niezadowolonych. Pewnie Korwinista albo inne dziwadło. Wolny rynek by pewnie pandemię zatrzymał, co? A tak, cokolwiek nie zrobisz, ciągle źle. Chociaż to nie o PO napisałeś te słowa:

TEN RZĄD I ON S--------Ł SPRAWĘ I BĘDZIE MIEĆ KREW LUDZI NA RĘKACH!

Nie, niedofinansowana służba zdrowia nie jest winą obecnego rządu. Porównywanie realiów polskich do niemieckich np. w zakresie ilości wykonywanych testów najlepiej pokazuje,
  • Odpowiedz
@tutifruti: Popierałem do niedawna Robert Gwiazdowskiego, niestety wycofał się z polityki i obecnie zastanawiam się jeszcze na kogo zagłosować. Wiem na pewno jedno: mojego głosu nie otrzyma POPIS.

Jednak to nie PO blokuje prywatne laboratoria i stara się utrzymać za wszelką cenę monopol. To nie PO zostawiło otwarte kościoły bo się bało utraty poparcia. To nie PO nie dopilnowało tego, żeby kwarantanna była zorganizowana w sensowny sposób. To nie PO
  • Odpowiedz