Aktywne Wpisy

MyOwnWorstEnemy +620

Salido +336
Minął 31. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
134 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
140 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
134 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
140 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-16
Pobierz

@shinigami26: Następny panikarz w natarciu.
Nie trzeba sobie nic wyobrażać gdyż już mamy polski scenariusz czyli tylko 7 (8) zgonów i 600+ zarażonych
Po pierwsze to odpowiadałem na głupie argumenty panikarzy co non stop piszą, że u nas będzie nawet GORZEJ niż we Włoszech a nie jest nawet w połowie tak źle.
Po drugie, porównywanie się do kraju ze znacznie lepiej rozwiniętą służbą zdrowia jest bez sensu. My od zawsze gonimy zachód a nie jesteśmy równi Niemcom
@shinigami26: Bardzo prosto. Same szpitale przecież podają ilość hospistalizowanych z objawami koronawirusa podobnie jak zgony.
Komentarz usunięty przez autora
@m0rgi: Szpital też podał info o zmarłej 27-latce na COVID-19, puścili to oficjalnie w wiadomościach, a potem okazało się że to jednak nie do końca prawda¯\_(ツ)_/¯
Źle mnie zrozumiałeś, nie chodziło o jakieś teorie spiskowe typu rząd ukrywa zgony, ale o prostą matematykę.
Liczba zgonów wcale nie musi trzymać się średniej światowej którą znacznie zawyżają Chiny, Włochy czy Hiszpania gdzie jest znacznie starsze pokolenie niż u nas.
Źródło: https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Tu nawet % ilości zgonów już wychodzi wyższy niż 4% w skali świata.
Tak patrząc jeszcze na nasze liczby to one mogą nawet pokazywać coś innego niż reszta by chciała czyli to, że wykonujemy więcej testów niż reszta krajów z większą śmiertelnością i też robimy coś dobrze, że w większości te przypadki są niegroźne i o małej śmiertelności.
Ciekawe, że jako główny argument śmiertelności podajesz akurat wiek. Z tego co mi wiadomo to takie Niemcy są starzejącym społeczeństwem, u nich mediana wieku wynosi 47.1, a we Włoszech
źródło: comment_1584918942NjhkD1QFZ8NZRRspHxTVGY.jpg
Pobierz