Wpis z mikrobloga

@shinigami26: Dodałbym tylko ze Zwykli obywatele nie potrzebują testów ale jak jesteś członkiem rządu albo żoną członka rządu albo współpracownikiem członka rządu to spoko to ci ogarniemy poza kolejką...
  • Odpowiedz
@shinigami26:
Zapomniałeś o tym, że rząd zakazał sprzedaży do Polski maseczek platformom internetowym bo "spekulanci zarobią" i o tym, że jest tak głupi, że zamiast poprosić Tajwan o aplikację do kontrolowania ludzi na kwarantannie to każe to robić policjantom przez co jak sądzę, bandyci mają teraz jeszcze większy luz niż zwykle.
  • Odpowiedz
Rząd ogłasza pomoc w wysokości 212 miliardów, z czego tak naprawdę realne jest 61 miliardów złotych co po przeliczeniu na euro daje nam niecałe 14 miliardów, podczas gdy rząd w Niemczech chce przekazać co najmniej 550 mld euro.

@shinigami26: Możesz podać źródło tej informacji? Przyda mi się do prostowania rodziny i znajomych.
  • Odpowiedz
@shinigami26: Szybką reakcją i dyscypliną ugraliśmy trochę czasu. dwa tygodnie temu dizenna dynamik wzrostu zakażeń (oficjalnie wykrytych) wynosiła 30-40% dziennie. od tygodnia jest to 20-25%, a dzisiaj tylko 16%. Społeczeństwo ugrało sobie czas. Pytanie czy władza robi cokolwiek prócz mydlenia oczu bo jeśli tak (i jestem tego pewien) to nasz wysiłek pójdzie na darmo. Za miesiąc się tu nakryjemy nogami a ludzie będą padać w mieszkaniach z niewiadomych przyczyn tak
  • Odpowiedz
@Kylphi: Gdzieś na twitterze ktoś z rządu prostował że ma to być chyba 67 mld zł, a za chwilę napisał że jednak 61 czy 62 mld. Ciężko mi to teraz znależć.
  • Odpowiedz
@Matpiotr: usa idzie ostro do czolowki bo badaja wszystkich jak leci. Gdyby u nas tak bylo to tez bylibysmy w czolowce. W koncu przebadaliamy mniej ludzi od poczatku pandemi nic zachod bada dziennie.
  • Odpowiedz
Dramatem to jest to, że urządza się konferencje i mówi jak sobie cudownie radzimy. A to, że sobie nie radzimy chyba widać po kolejnych wpisach że zbiórkami na maski, żele do mycia itp. Dlaczego ludzie muszą robić jakieś zrzutki żeby kupić parę masek dla szpitali? Gdzie jest to Państwo co to niedawno się z kolan podniosło? Co do ministra Szumowskiego, chlopina robi co może, półsłówkami mówi że to ostro p--------e w niedługim
  • Odpowiedz