Wpis z mikrobloga

@Skogyr:

Skoro to takie banalne, powiedz mi jaki BF ma krowa?

udomowione krowy wołowe zwykle przekraczają 25% tkanki tłuszczowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Skogyr: z ciekawości sprawdziłem bf kurczaka, od 2.8 do 27.2%. idąc Twoim tokiem myślenia, rozumiem, że pierś z kurczaka też może mieć 27% fatu?
  • Odpowiedz
@kazzr: Ej Seba a kto mówił o łopatce i ligawie?
Sam sobie udowodnij, wyskoczyłeś z tym jak filip z konopii, trochę byłem zmieszany na początku, musiałem sprawdzić co napisałem wyżej, bo nie wiedziałem o co chodzi. A Ty sobie po prostu znalazłeś jakąś tezę z d--y która nie pasuje do dyskusji ale w jakiś sposób jest związana z tematem, w końcu wołowina to ligawa pasuje, żeby wyszło na Twoje.

To Ci odpowiem,
  • Odpowiedz
@Skogyr: no to jak kupujesz mięso mielone, gdzie w składzie masz napisane "mieso wołowe" to spoko. u mnie jest napisane, ile jest % z jakiej części i dlatego napisałem o ligawie. więc, nie mów mi, że moje burgery mogą mieć 40% tłuszczu, bo wy za ten syf z biedronki płacicie 8zł za 500g mięsa, a moje kosztują 18-20zł to po pierwsze. po drugie w--------m je praktycznie co drugi dzień (a
  • Odpowiedz
@kazzr: Ale k---a j----a mać nic nie dotarło.
Twoja mielonka widziała ligawę jak świnia niebo, chyba, że bulisz po 50zł/kg takiej mielonki, to spoko, ale to tylko dajesz się dymać, bo ligawę idzie wyrwać za 30zł góra 40 w jakimś żyd-markecie, do tego dokupić kawałek tłustsego mięsa i samemu zmielić, nawet babka w sklepie może to zrobić, przynajmniej widać co mieli.

Jak masz napisane karkówka to może to być kark 13%T
  • Odpowiedz
@Skogyr: nie wiem czego nie rozumiesz. TA MIELONKA TO WŁAŚNIE CZYSTE, ZMIELONE, UFORMOWANE MIĘSO. Powtarzam. Zmielone, uformowanie, mięso. To samo co ja bym zrobił w domu to robią za Ciebie. Tak samo jak za pokrojoną pierś z kurczaka dopłacasz sobie 1 czy 2zł. Oni mają własną hodowlę bydła, zapewne jakąś część kupują też od zewnętrznych dostawców. Wiem jak wygląda cały proces bo byłem na hali produkcyjnej i widziałem
  • Odpowiedz
@kazzr: Jemu chodzi o to, ze nikt kto prowadzi biznes nie będzie wyrzucał tłustszych kawałków, odkrajał tego nadmiaru tłuszczu, tylko je wrzuci do maszyny bo to sie zmieli i wtedy i tak "nie widać". Przeciez nie kazda krowa ma tyle samo tłuszczu, dlatego jedna będzie tłustsza, druga mniej i nie wiadomo dokładnie ile tłuszczu ma takie mielone mięso.
  • Odpowiedz