Wpis z mikrobloga

• 110
@czykoniemnieslysza: kojarzę temat, pamiętam, że w 2006 zaczynałem gimnazjum i był jakiś artykuł w bravo o patologii w szkołach, było wspomniane to i że jak jest kocenie to wycinają żyletka napis „kot”, jak ja się k---a bałem iść, że mnie to spotka XD

Nic takiego nie było, jakieś starszaki wolały „kici kici”, co z perspektywy czasu wydaje mi się absurdalnie głupie XD
  • Odpowiedz
@czykoniemnieslysza: Pamiętam. Pamiętam też że na drugi dzień po pokazaniu tego w uwadze. Nasza kochana wychowawczyni weszła do klasy, rzuciła dziennik na biurko (od drzwi do klasy jakieś 5-6metrów). I zapytała

Tak mam k---a wchodzić do klasy żebyście mi kosza na łeb nie założyli?

Nikt w klasie nawet nie oddychał przez jakieś pół minuty. Nauczycielka dławiąc się ogromem strachu w nas rozpoczęła z uśmiechem lekcje.
  • Odpowiedz
@czykoniemnieslysza: to były czasy.
W moim gimnazjum z kolei jeden chłop rzucił krzesłem w nauczycielkę (jest dziś słynnym raperem :D), ale ona też bez winy nie była i potrafiła czasem przedmiotami rzucać w uczniów.

Inną nauczycielkę inny chłopak zepchnął ze schodów. Też bez winy nie była, bo piła wódkę w klasie na przerwach xD
  • Odpowiedz
@czykoniemnieslysza: to było w Toruniu. Chodziłem do tego technikum jakieś 10 lat później i jeszcze wtedy gdy działa się jakaś afera w polskiej szkole to przyjeżdżała telewizja pytać uczniów jak zmieniło się bezpieczeństwo w naszej szkole na przestrzeni lat. Krążył taki żart, że od tego momentu kosze były przykręcone do podłogi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czykoniemnieslysza: było w uwadze i była to gruba afera na całą Polskę.

Normalnie w szkołach nie było aż takiej patologii. To była jakaś zawodówa gdzie łaził najgorszy element z możliwych.
W moim gimnazjum było normalnie. Zwykła polska szkoła, nawet bym powiedział że lepsza niż przeciętna.
Raz na jakiś czas ktoś tam się pobił na przerwie, no łał straszne że dwóch 14-latków na solo poszło.
  • Odpowiedz
@czykoniemnieslysza: Na yt jest do tej pory filmik w podobnym stylu aż dziwne że nie usunięte i nie było afery na wykopie o tym, tyle lat z takim nagraniem patusów co mają już nokie 3310.

Edit: Jednak usunięta ta pierwsza wstawka, ale jest nagranie od nowa wrzucone. Nie będę linkował. Nazwa to: szkoła patologia rudy
  • Odpowiedz