Aktywne Wpisy

WarmianinPodlaski +237
Jak myślicie dokąd mogą posunąć sie deweloperzy w swojej propagandzie ? podsyłam baner w centrum Legnicy który zrobił na mnie wielkie wrażenie XD #nieruchomosci
źródło: 1000016805
Pobierz
AST0N +31
Jakbyśmy chcieli zrobić bingo z samymi sztandarowymi tekstami Milana, to byłoby ciężko, bo do bingo trzeba by wrzucić przynajmniej 9 tekstów, a ja odnoszę wrażenie, że on w kółko mówi ich tylko 5 xD
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo

Podejrzewam, że przywódcy tych państw wiedzą, że nie jest możliwe szybkie wynalezienie i dystrybucja szczepionki i zamiast jakoś bardzo hamować epidemię po prostu pozwolą swoim obywatelom przez nią przejść, aby później jak najszybciej wrócić na normalne tory.
Nie jestem epidemiologiem*, tylko ekonomistą. Z punktu widzenia makroekonomii takie działania wydają się mieć sens. Jeśli w szybkiej perspektywie (6 miesięcy) nie ma szans na stworzenie i dystrybucję szczepionki to spowalnianie transmisji wirusa wydaje się być z punktu widzenia gospodarki mniej efektywne niż pozwolenie się obywatelom zarazić.
#ekonomia #gospodarka
źródło: comment_1584220353HICZSR6a0RzovFqa1bMCWl.jpg
Pobierz@MG78: No ale popatrz na Chiny czy Koree Płd. Jaką poszli drogą? A ponoć już zaczynają fabryki u nich startować.
@mydlina: każdy pieniądz to życie ludzkie. Kryzys gospodarczy to tysiące trupów, choćby z powodu zapaści w służbie zdrowia i śmierci na "normalne" choroby.
@MG78 ja chciałem tylko powiedzieć, żebyście nie spamowali tak tymi mutacjami. To nie jest takie proste.
Zwykła grypa, mimo, że co roku zakaża miliony osób to jakoś nie mutuje i nie zabiją nagle bardziej. Podobnie ospa czy inne wirusy.
Wirus cechuje pewnna zmienność, przez co np grypa co roku jest nieco inna, ale to tak nie działa, że nagle cyk mutacja i
I nie wiem czy zmiana schematu leczenia znacznie zredukuje statystykę. Pytanie czy ludzi stosujących ACEI jest faktycznie tak wielu.
@mydlina: to ile lat zamierzacie tam w polsce siedzieć w zamknięciu jeśli mutacja was tak martwi?
Niezła kalkulacja