Aktywne Wpisy
mam__pytanie +952
#wykop40plus #wykop30plus #zwiazki #dzieci
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
DoktorStyle +82
#koronawirus #europa #swiat #wiadomosci #2019ncov #wlochy
Komentarz usunięty przez autora
Poczytaj jak w Wuhan było pod koniec stycznia. Dokładnie to samo, tylko tam jakoś sobie poradzili nieludzkim wysiłkiem.
Tak to sobie tłumacz. W tym momencie 10% personelu meducznego w zarażonych regionach włoszech choruje i zaczynają prowadzić selekcję przypadków wartych leczenia bo nie ma zasobów dla wszystkich chorych. A tam jest dobra ochrona zdrowia. Jak dojdzie w miejsca gdzie personelu jest na styk to będzie pozamiatane skoro tam nie dają rady.
Nie porównuje tego do hiszpanki bo to inne realia. Ale to co mamy dzisiaj zdemoluje jeszcze niejeden kraj,
Żaden europejski kraj(może poza Rosją i Białorusią) nie ma jaj aby zrobić kwarantannę jak Chiny.
Wyobrażasz sobie lalusiów z zachodniej europy zamkniętych w swoich apartamentach na zaspawane belki? To jest niemożliwe.
Można liczyć tylko na cud i obniżenie poziomu zachorowań w lecie z powodu mocniejszego promieniowania UV.
To moze byc tylko krótkokresowe na czas wirusa, ale potem powinno być nawet pozytywniej.
kwarantanny zaburzają łańcuchy dostaw,
groźba zarażenia obniża konsumpcję
te dwie rzeczy powodują krach indeksów giełdowych(w sumie i tak była bańka ale to był wyzwalacz)
już się zaczęły pierwsze bankructwa linii lotniczych, będzie ich powoli przybywać w różnych branżach
i to będzie wpływać na bezrobocie
@Hawthorne: zaczynając od branży turystycznej i lotniczej, która aktualnie leży i kwiczy, na sporej ilości firm produkcyjnych, które część materiałów lub podzespołów sprowadzała z Chin. Do tego dorzuć specjalizacje, która w wielu miejscach posiada krytyczny "bus factor"*. Skala bankructw będzie ogromną, a to pociągnie za sobą resztę, teoretycznie zdrowych branż.
@Xtreme2007: Nie będzie, bo Chiny to komunistyczny zamordyzm. Nie stosujesz się do kwarantanny, to obóz albo kula w łeb. Radzą sobie lepiej, ale coś za coś.
Tego stylu życia nie da się utrzymać na