Aktywne Wpisy
#igrzyskabebzonow v6
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio

Greensy +70
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
Pobierz

Siemka, jest sprawa - dobiłem do ściany i potrzebuję żeby ktoś wskazał kierunek :/.
SEDNO: oglądam tutoriale i próbuję nauczyć się przy pomocy pythona i bs4/ scrapy zebrać dane z giełdy kryptowalut i za cholerę nie umiem - poradniki zawsze omawiają na bazie stosunkowo prostych stron i z tym nie mam problemu, ale jak przychodzi do real-life zazwyczaj dostaję [ ]...
MORE: Jakiś czas temu ogarnąłem swój mały projekcik epic-ticker.tech, którego zadaniem jest zbieranie informacji o niszowej i nieistotnej kryptowalucie. Do tej pory robiłem do za pomocą API Coingecko, niestety okazuje się że wiele ich danych jest totalnie z czapy i nie pokrywa się z rzeczywistością (obrót giełd na przykład). Nie ma niestety innej strony z API, więc pozostaje web scraping. I tu pojawia się problem, obejrzałem parę tutoriali, przeczytałem trochę artykułów i wszystko pięknie ale jak przychodzi mi do własnych prób na stronach takich jak np. Citex to kompletnie nie ogarniam. Konkretny przykład - jak dobrać się do elementu zaznaczonego na obrazku niżej? Może nie ogarniam jakiejś podstawowej rzeczy i ktoś jest w stanie jednym przykładem naświetlić mi sytuację?
link: Citex - Epic-cash
CSS, xpath - nic nie działa, bawię się w shellu scrapiego od godzin i zawsze dostaję pustą listę...
źródło: comment_1582725862QtVZWBB3n26MO0YYg5XFRY.jpg
PobierzA patrzyłeś czy te giełdy nie mają API? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Strona o której mówisz ma pod spodem api. Dokumentacji może nie mieć, po prostu spójrz jakie requesty robi twoja przeglądarka jak otwierasz stronę i powtórz je w pythonie. Dostaniesz ładnego JSONa z danymi.
źródło: comment_1582731300ZiiO6Ky2nBtGgofqmijNyP.jpg
Pobierz