Wpis z mikrobloga

@robertt1969 zgłosił wpis w którym pytałam dlaczego kupuje za pieniądze ze zbiórek suplementy diety z firmy o charakterze piramidy finansowej (MLM), które mają w swoim składzie „tajne składniki”.

Dodatkowo nie chce powiedzieć który lekarz zalecił mu kupno tych drogich (niewspółmiernie do oferowanego składu) suplementów.

#robertt1969 #afera #medycyna #zieba #moderacjacontent
H.....a - @robertt1969 zgłosił wpis w którym pytałam dlaczego kupuje za pieniądze ze ...

źródło: comment_15816998322B3NgFrqqNnzIJcQ2wxo1V.jpg

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zielczan: no dokładnie! Wytłumaczyć się ale kulturalnie, tu też siedzą ludzie (!), którzy sporo potrafią zrozumieć.
Gdzieś mignęła mi odpowiedź "lekarka nam doradziła ten rezonans". Jeśli tak faktycznie było, to za problem to wprost napisać i każdemu tak odpowiedzieć. Człowiek idzie do lekarza i mu ufa, nie wszyscy są na bieżąco z altmedem, może sama bym poszła nieświadomie na gównobadanie jakby lekarka by mi tak doradziła...
No ale te tłumaczenia
  • Odpowiedz
@abcde: a gdzie pisze że to piramida finansowa ? Skąd ja mam wiedzieć o tym? Na miłość boską...czyli kupując cokolwiek mamy sprawdzać czy przypadkiem producent albo dystrybutor ma wszystko legalne???
  • Odpowiedz
@robertt1969: no tak. Dokładnie tak. Powinieneś sprawdzić co kupujesz. Zwłaszcza jeżeli mają to być lekarstwa dla twojej córki.
Zamiast kupować drogie niesprawdzone suplementy mogłeś wydać te pieniądze na dodatkową sesje rehabilitacji lub wizytę u lekarza. Szczególnie, że dostałeś pieniądze od obcych ludzi. Bo tu nie chodzi nawet o pieniądze tylko kupowanie "suplementów" od jakichś szarlatanów może być wręcz szkodliwe. Nie dla ciebie. Dla twojej córki.
A ty się mnie pytasz,
  • Odpowiedz