Wpis z mikrobloga

Tak obiektywnie to nasz prezydent - Pan Jacek Sutryk ma olbrzymie szanse na nastepna kadencje!

Wroclawianie go lubia, szanuja za jego inicjatywy tworzenia miasta otwartego, walczacego z ksenofobia i wykluczeniem. Za dobry przyklad milosci do zwierzat i walki o polepszenie wroclawskiego powietrza.

Ludzie sie ciesza, bo sa obecnie prowadzone olbrzymie inwestycje budowy dwoch nowych linii tramwajowych (Popowice i Nowy Dwor) ktore wygodnie polacza te osiedla z centrum miasta, ktore skoncza sie pod koniec pierwszej kadencji pana Sutryka.

Miasto pieknieje w oczach, prowadzone sa remonty kamienic w tempie, ktpre do tej pory nie bylo we Wroclawiu osiagalne. Wraz z remontami budynkow, zazielenia sie i buduje parki kieszonkowe, zeby mieszkancy mieli swoje male oazy spokoju.

Przez lata doprowadzono niestety do zaniedban infrantruktury tramwajowej, ale na szczescie wygospodarowano w budzecie duze srodki przez najblizsze lata na wyeliminowanie tych nieprawidlowosci. By wroclawska komunikacja publiczna funkcjonowala na zdecydowanie lepszym poziomie.

Za kadencji Jacka Sutryka kupowane sa nowe, klimatyzowane, niskopodlogowe autobusy. Kupione zostana takze nowe niskopodlogowe tramwaje, obslugujace glownie wspomniane przeze mnie nowobudowane linie tramwajowe.

Wroclaw jest obecnie na 3 miejscu w Polsce pod wzgledem nowoczesnej powierzchni biurowej i na tym nie poprzestaje. Nowe inwestycje zalewaja miasto, wreszcie zabudowywane jest Centrum Poludniowe.

Wyburzono estakade na Placu Spolecznym i w niedalekiej przyszlosci, po wyburzeniu drugiej, plac ten bedzie gotowy do konkursu architektonicznego na scalenie tych terenow z reszta miasta, by przywrocic przedwojenna ciaglosc zabudowy.

Miasto odwiedza coraz wiecej turystow (dla ktorych budowane sa nowe hotele i aparthotele) i co najwazniejsze, do miasta przyjezdza coraz wiecej ludzi chcacych sie tu osiedlic. Wielka grupa obcokrajowcow potwierdza tylko, ze jest to specjalne i dobre miejsce dla kazdego.

Mam nadzieje wroclawianie, ze jestescie zadowoleni, bo bedzie tylko lepiej!

( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Zdjecie uzytkownika Lulek89

#wroclaw #takaprawda #oswiadczenie
J.....s - Tak obiektywnie to nasz prezydent - Pan Jacek Sutryk ma olbrzymie szanse na...

źródło: comment_15809195163cv3VwfPg7UhDuumV2ly0c.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jud-Suss: bedze rzigol, wiecej propagandy niz w wpisach grazynek pod postami jacy. jaca nie ma z kim przegrac. reelekcja pewna. to ze jest beznadziejnym prezydentem nie ma znaczenia.
  • Odpowiedz
Ludzie sie ciesza, bo sa obecnie prowadzone olbrzymie inwestycje budowy dwoch nowych linii tramwajowych (Popowice i Nowy Dwor) ktore wygodnie polacza te osiedla z centrum miasta, ktore skoncza sie pod koniec pierwszej kadencji pana Sutryka.

@Jud-Suss: Spoźnione o 10 lat

Miasto pieknieje w oczach, prowadzone sa remonty kamienic w tempie, ktpre do tej pory nie bylo we Wroclawiu osiagalne. Wraz z remontami budynkow, zazielenia sie i buduje parki kieszonkowe, zeby mieszkancy
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Wiem, bo niestety co raz częściej widzę jego wpisy i rodzaj narracji jaką prowadzi, a jestem zbyt leniwy by dać na czarną.

@mroz3: Brak na ten moment, a do wyborów jeszcze troszkę zostało, więc może ktoś wychyli łebek.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: ja trochę świeżak w Wrocławiu, ale czytając większość wpisów narzekających ręce opadają. Są problemy? Jasne, ale gdy ktoś cokolwiek próbuje z nimi zrobić, to tylko słychać "chu...", "debil", "jak tak ma robić to lepiej wcale" etc.. jednocześnie samemu nie robiąc nic produktywnego aby polepszyć sytuację. Typowe polaczkowanie jak dla mnie
  • Odpowiedz
@awesome: Masz absolutna racje, ale na wroclawskim tagu jest "grupa trzymajaca wladze", ktora nie nalezy sie przejmowac. Rzeczywistosc zycia w naszym miescie jest zgola odmienna od panujacej tu retoryki. Jak juz bedziesz zmeczony wykopem to sie zwyczajnie wyloguj i zaloguj w rzeczywistosci na dobrym piwku "Pod Latarniami" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@awesome: co?

Chodziłem na spotkania z MPK i z Tumw ale z nimi się nie da rozmawiać. Tam dopiero jest dramat z otwartością.

Polecam dysksusje w miarę sensowna. Argument najczęściej rzucany - w Amsterdamie się udalo. W Kopenhadze też. Zero myślenia że Wrocław wygląda
  • Odpowiedz
Zresztą kurła. Ty miałeś startować więc się nie wydurniaj :P

@Darth_Gohan: myślę, że wypok efekt zadziała i tym razem i @mroz3 dostanie taką kampanie że sie Jaca zesra do kuwety.

Jasne, ale gdy ktoś cokolwiek próbuje z nimi zrobić, to
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: hmm no ok, w takim razie nie do końca w twoją stronę wpis ;) po prostu jestem zmęczony wiecznym narzekaniem. IMO fajnie byłoby gdybyśmy potrafili czasem pochwalić.. cokolwiek.
Poza tym łap plusa za zaangażowanie :)
  • Odpowiedz
@awesome: Bo to co napisał @Jud-Suss to jakaś pochwała tego prezydenta. Niestety po prostu nie ma go za co chwalić. Prowa maszynka. W dodatku bez poglądów.

Ma swoje plusy ale to nie są zupełnie rzeczy wymienobe w poście otwierającym.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: Szanowny panie, prosze zajac sie swoimi zajeciami, dajac szanse na dobre zarzadzanie miastem specjalistom! Troszke pokory! Jezeli jest pan piekarzem albo kierowca busa, nie bede wchodzil w pana kompetencje! Najwazniejsze, ze wroclawianie sa zadowoleni z zachodzacych zmian, przykre oczywiscie, ze nie da sie zadowolic kazdego, ale jak juz mowilem, miasto to nie rozwija sie na modle prawicowej gawiedzi z wykopu, musi gawiedz sie z tym po prostu pogodzic! Co
  • Odpowiedz
@awesome: Co kolega nie rozumie? "Pod Latarniami"? Jak kolega nowy we Wroclawiu to z przyjemnoscia informuje, ze jest to knajpa na ul. Ruskiej, gdzie za drobne 9zl moze sie kolega napic Bernarda 10°, 11° i 12° ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz