Wpis z mikrobloga

Tak obiektywnie to nasz prezydent - Pan Jacek Sutryk ma olbrzymie szanse na nastepna kadencje!

Wroclawianie go lubia, szanuja za jego inicjatywy tworzenia miasta otwartego, walczacego z ksenofobia i wykluczeniem. Za dobry przyklad milosci do zwierzat i walki o polepszenie wroclawskiego powietrza.

Ludzie sie ciesza, bo sa obecnie prowadzone olbrzymie inwestycje budowy dwoch nowych linii tramwajowych (Popowice i Nowy Dwor) ktore wygodnie polacza te osiedla z centrum miasta, ktore skoncza sie pod koniec pierwszej kadencji pana Sutryka.

Miasto pieknieje w oczach, prowadzone sa remonty kamienic w tempie, ktpre do tej pory nie bylo we Wroclawiu osiagalne. Wraz z remontami budynkow, zazielenia sie i buduje parki kieszonkowe, zeby mieszkancy mieli swoje male oazy spokoju.

Przez lata doprowadzono niestety do zaniedban infrantruktury tramwajowej, ale na szczescie wygospodarowano w budzecie duze srodki przez najblizsze lata na wyeliminowanie tych nieprawidlowosci. By wroclawska komunikacja publiczna funkcjonowala na zdecydowanie lepszym poziomie.

Za kadencji Jacka Sutryka kupowane sa nowe, klimatyzowane, niskopodlogowe autobusy. Kupione zostana takze nowe niskopodlogowe tramwaje, obslugujace glownie wspomniane przeze mnie nowobudowane linie tramwajowe.

Wroclaw jest obecnie na 3 miejscu w Polsce pod wzgledem nowoczesnej powierzchni biurowej i na tym nie poprzestaje. Nowe inwestycje zalewaja miasto, wreszcie zabudowywane jest Centrum Poludniowe.

Wyburzono estakade na Placu Spolecznym i w niedalekiej przyszlosci, po wyburzeniu drugiej, plac ten bedzie gotowy do konkursu architektonicznego na scalenie tych terenow z reszta miasta, by przywrocic przedwojenna ciaglosc zabudowy.

Miasto odwiedza coraz wiecej turystow (dla ktorych budowane sa nowe hotele i aparthotele) i co najwazniejsze, do miasta przyjezdza coraz wiecej ludzi chcacych sie tu osiedlic. Wielka grupa obcokrajowcow potwierdza tylko, ze jest to specjalne i dobre miejsce dla kazdego.

Mam nadzieje wroclawianie, ze jestescie zadowoleni, bo bedzie tylko lepiej!

( ͡° ͜ʖ ͡°)

PS. Zdjecie uzytkownika Lulek89

#wroclaw #takaprawda #oswiadczenie
J.....s - Tak obiektywnie to nasz prezydent - Pan Jacek Sutryk ma olbrzymie szanse na...

źródło: comment_15809195163cv3VwfPg7UhDuumV2ly0c.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Darth_Gohan: Nie da sie kupic Bernarda taniej we Wroclawiu. Po co mam siedziec na Boguslawskiego i placic tyle samo? Ja nie pije piwa, by pic p--o, ja pije konkretne p--o, ktore lubie.

Wykop to specyficzna platforma wymiany mysli i rozumiejac tutejsza specyfike, ciesze sie, ze moge przedstawic swoje racje, wiedzac, ze spotykaja sie z niepotrzebnym oporem kilku obcych mi osob.

Ciesze sie, ze Wroclaw tak dobrze sie rozwija i poprzez swoje
  • Odpowiedz