Wpis z mikrobloga

@Zielony_Pio: w sprawie legnicy zlozono zawiadomienie do prokuratury, bo nie mozna ot tak sobie rozglaszac ze trzyma sie w miejscu publicznym kawalek ludzkiego ciala, jednak prokuratura stwierdzila ze nic tam nie ma. Tą samą hostie badal jako pierwszy inny zespol we wroclawiu, ale tez nic nie stwierdzil. W ogole cud legnicki szybciutko obalono.

A potem jest zdziwienie ze z katolikow sie smieja, sorry ale sami sie o to prosicie bo sie
@Zielony_Pio: Ja nie mam "zadawać pytań". Ja powinnam móc sięgnąć do opracowania naukowego, recenzowanego, w którym badania i ich wyniki by były opisane. Inaczej to jest błazeństwo, nie nauka.

I zwracam uwagę, ze ani słówka o testach na obecność hemoglobiny (a są dobrze dopracowane i czułe), tylko opowieści dziwnej treści o "oglądzie pod mikroskopem". A przecież by się wydawało, że jak jest czerwony barwnik, to pierwsza rzecz do zrobienia, to zidentyfikować
@Zielony_Pio: xD gazeta wroclawska i zrodla z milujciesie.pl to nie sa zrodla xd poza tym podkreslilem ze twoj kosciol sam nie potwierdzil cudu. Watykan by huczal, ale jakos tak nie jest.

Wpisz na YT cud z legnicy obalony, profesor spokojnie tlumaczy co tam sie stalo.

Zawsze mnie #!$%@? rozmowy z takimi oszolomami, powie ze nie bo nie i gadaj z takim. Zawsze sie zastanawialem czy wasze omijanie niektorych faktow jest nieswiadome,
@BezKrakaNiePograszMakaroniarzu: @Greg36: @konradk: @Andreth: w przypadku tego rodzaju cudu obecność tej bakterii, to pierwsze co się sprawdza. Nie wiem za wiele na temat Sokółki i Legnicy, ale cud z Buenos Aires był badany przez dra Fredericka Zugibe, jednego z najbardziej szanowanych badaczy z zakresu medycyny sądowej, gdzie badania przez niego wykonane wykazały grupę krwi AB (grupa Jezusa, ta sama co na Całunie) ponadto wykazały, iż próbka została pobrana
@Zielony_Pio: przestań w to brnąć i zrozum, że to nie był żaden cud tylko bakteria - pałeczka krwawa. Ksiądz upuścił hostie na ziemię, z której bakteria przedostała się na opłatek. On był dla niej świetną pożywką, a zamknięty w ciepłym i wilgotnym pomieszczeniu pozwolił na jej rozrost. Po jakimś czasie odkryto, że hostia jest częściowo czerwona. Nie było żadnego cudu. Porównaj sobie zdjęcie z Legnicy do tego jak wygląda hodowla takiej