Wpis z mikrobloga

ponadto wykazały, iż próbka została pobrana od osoby będącej w stanie agonalnym, poddanej "wielkim cierpieniom"

@krzychkrzych: Czyli równie dobrze mogli kogoś torturować, zamordować i użyć jego krwi?
  • Odpowiedz
Swoją drogą Eucharystia w rozumieniu katolickim jest niebiblijna (a przynajmniej niezgodna z częścią Biblii, najlepiej to widać w liście do Hebrajczyków)

Hbr 10
9 Następnie powiedział: Oto idę, abym spełniał wolę Twoją. Usuwa jedną [ofiarę], aby ustanowić inną. 10 Na mocy tej woli uświęceni jesteśmy przez ofiarę ciała Jezusa Chrystusa raz na zawsze. 11 Wprawdzie każdy kapłan staje codziennie do wykonywania swej służby, wiele razy te same składając ofiary, które żadną miarą nie
  • Odpowiedz
@Zielony_Pio: No daj te badania, a nie "opracowania badań" - czyli pracę i analizę wykonaną i podpisaną przez naukowców, taką z publikacji w dowolnym naukowym piśmie powiazanym z tematem. I nie, "gazeta wrocławska", "newsweek", "tvn24" "gość niedzielny", "codzienny katotalib" to nie są dzienniki naukowe a publicystyczne i jako takie nie mają wartości naukowej
  • Odpowiedz
@jacek007g: Biblia interpretowana bez Tradycji Apostolskiej sama sobie zaprzecza w kilkuset miejscach. Mamy dziś ponad 30 tys denominacji protestanckich i ta liczba wzrasta. Przykro mi, ale nie czuję się takim specjalistą, żeby poddać tak enigmatyczną księgę własnej interpretacji i wysnuwać z niej własne wnioski.
  • Odpowiedz
@krzychkrzych: Nie trzeba być ekspertem, Słowo jest od Boga dla ludzi, a tych konkretnych wrsów nie da się inaczej interpretować. Nie będę tutaj też tutaj wchodził w polemikę katolicy vs protestanci bo pierwsza grupa dodała sobie z biegiem czasu dogmaty przeczące Biblii jak czyściec.
  • Odpowiedz
@jacek007g: Bardzo się cieszę ;) Ja niedawno się nawróciłem i tak, intelektualne fikołki które wyrabiają katolicy są naprawdę dziwne. No i u nas nawet jak mamy takiego swojego "religijnego lidera" to jego słowo nie jest w żaden sposób święte, tylko mamy podstawę - Pismo - i jeśli on nie głosi zgodnie z Pismem to znaczy że nie warto tego słuchać.
  • Odpowiedz