Wpis z mikrobloga

Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął się własnym dzieckiem, a ludzie nazywają go bohaterem. Gdyby jeszcze on przygarnął jakieś chore dziecko i się nim zajmował, ale nie xD On sam stworzył ten problem, a teraz oczekuje poklasku, bo poniósł konsekwencje swoich czynów. Swoim działaniem zafundował dzieciakowi cierpienie, który ze skutkami choroby pewnie będzie zmagał się do końca życia, a jestem tego pewny, że ojciec w którymś momencie swojego życia,, użyje tego jako argumentu.

"Ja nad tobą siedziałem nocami, po lekarzach woziłem, a ty tak się odpłacasz?"

"No dzięki, że zająłeś się mną, mogłeś przecież zachować się jak każdy inny człowiek, czyli wyrzucić mnie do śmietnika xd"

Powiedzcie mi, dlaczego nataliści tak się zachowują? Tak jakby to nie oni stworzyli to dziecko, tylko ktoś im podrzucił i rozkazał wychowywać.

Nie dałem ci umrzeć z głodu, nie kazałem spać pod mostem, ubrałem i wysłałem do szkoły, masz być wdzięczny za to!

#dzieci #rodzina
źródło: comment_f8XO72sPgZoJqvqwNzk2CpA0Jb36bl2Y.jpg
  • 281
@dziara1429: @dziara1429:
„@HAL__9000: czytam. Wciąż nie znalazłem nic merytorycznego tylko twoje twierdzenia, że to wina ojca który spłodził dziecko. Dlaczego? Nie mam pojęcia.”

A niby czyja to jest wina jak nie rodziców? Wiesz, ze nieistniejącemu dziecku nie moze się nic stac? Natomiast oni stworzyli czlowieka, ktory przed narodzinami nie czul niczego, bo go nie bylo, i od razu dzieki kochanym rodzicom, poznal co to choroba i ból. Dzieciak wyzdrowial fakt,
@HAL__9000 czemu coś mnie ma boleć? Nie jestem natalista, ani antynatalista. Stoję z boku i obserwuje jednych i drugich.
Dociera do mnie, że obrazasz innych na podstawie swoich przekonań, a gdy ja się z Tobą nie zgadzam próbujesz wjechać też na mnie.
Zachowujesz się jak fanatyk i dlatego ucialem konwersacje.
Pokazałem w którym momencie się z Tobą nie zgadzam, uzasadnilem a Ty powtórzyłes odpowiedź. O czym chcesz dalej pisać?
@KijwMrowisku:

Nie jestem natalista, ani antynatalista

Jak dopuszczasz rozmnażanie się, to jesteś natalistą.

obrazasz innych na podstawie swoich przekonań

Nikogo nie obrażam. Wyciągam twarde wnioski na podstawie przedstawionych argumentów.

Pokazałem w którym momencie się z Tobą nie zgadzam, uzasadnilem a Ty powtórzyłes odpowiedź

Nie widzę żadnego uzasadnienia. Jest jedynie twoje oburzenie się na to, że ktoś śmiał określić cię hazardzistą.
@HAL__9000 więc od początku.

Jak dopuszczasz rozmnażanie się, to jesteś natalistą.

Mam palowac każda osobę która uprawia seks i wtedy mogę powiedzieć, ze jestem antynatalista? Bo nie rozumiem tej odpowiedzi.
Nie jestem ani tym, ani tym bo nie wchodzę nikomu do łóżek i średnio mnie obchodzi czy ktoś ma te dzieci czy nie.

Nikogo nie obrażam. Wyciągam twarde wnioski na podstawie przedstawionych argumentów.

Nazwanie kogoś glupim / idiota to obraza, jeśli tak
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@HAL__9000: dlaczego piszesz do mnie w liczbie mnogiej? A poza tym te porównanie miało na celu pokazać jak debilne jest obarczanie winą za coś na co nie ma się wpływu. Uprzedzam - rozmnażanie się jest normalne i konieczne, a że według Ciebie tak nie jest to tylko i wyłącznie Twój (i kezioezio) pogląd, który jest praktycznie niezauważalny w społeczeństwie.
@kezioezio: niczyja wina. Ja nie wiem skąd bierzesz te swoje poglądy
@KijwMrowisku:

każda osobę która uprawia seks

uprawianie seksu =/= rozmnożenie się

średnio mnie obchodzi czy ktoś ma te dzieci czy nie

No i m.in. takie #!$%@? to właśnie natalizm.

Nazwanie kogoś glupim / idiota to obraza

To wstaw sobie adekwatne słowo, które odda skrajną nieodpowiedzialność takiego człowieka i które wg ciebie nie będzie obrazą. Nieistotne konkretne słowo, liczy się fakt braku roztropności.

I nie wiem jak możesz mnie nazwać hazardzista skoro
@dziara1429:

dlaczego piszesz do mnie w liczbie mnogiej?

Bo zachowujesz się jak typowy natalista. Nie jesteś pierwszy i ostatni.

obarczanie winą za coś na co nie ma się wpływu

Oczywiście, że się ma wpływ. Po prostu się NIE ROZMNAŻASZ. Takie trudne?

rozmnażanie się jest normalne

"Normalne" może tak, ale "normalny" w sensie "najczęściej spotykany" nie zawsze oznacza "dobry".

i konieczne

Co jest koniecznego w rozmnażaniu? Czy wy naprawdę jesteście aż takimi
niczyja wina.

@dziara1429: Czy zdażyło się, by nieistniejące dziecko zachorowało, lub miało wadę genetyczną? Chyba nie. A kto sprowadził na świat dziecko? I jeszcze wmawiacie sobie, że to "niczyja wina"

nie uprawnia Cię to do zarzucania komuś winy za coś na co nie mieli wpływu

@dziara1429: Oczywiście, że mieli wpływ XD Jak wyżej. Nie słyszałem, żeby ktoś kto nie istnieje zachorował.
@HAL__9000 z tym pierwszym to tylko bezsensowna doczepka, wiesz że chodziło o prokreacje

Z tym że jestem natalista to sie powtarzasz, mowisz tak żeby Ci było łatwiej argumentowac. W myśl zasady "ze mną lub przeciwko mnie"

Nie wstawie żadnego słowa, nie uważam się za osobę która powinna sądzić innych.

Nie wiem po czym stwierdzasz, że się obruszylem. Próba zakończenia konwersacji może oznaczać nie tylko złość xd

Coś jeszcze?
On sam stworzył ten problem, a teraz oczekuje poklasku,

@kezioezio: NIe oczekuje polkasku, tylko podzelil się tym że się udało wygrać z chorobą.

bo poniósł konsekwencje swoich czynów. Swoim działaniem zafundował dzieciakowi cierpienie,

Nie, nie poniósł. Choroba dziecka nie jest konsekwencją poczęcia, tylko anomalią która trafiła akurat na tego mirka. Tak samo jak potknięcie się i rozbicie sobie ryja nie jest konsekwencją wyjścia z domu.

a jestem tego pewny, że ojciec
@Pesa_elf: Ale was muszą piec odbyty. Mogliście zwyczajnie przejść obok, nie komentując, albo podejść do merytorycznej dyskusji, ale woleliście podbiec, rzucić gównem i uciec jak małpa XD
@kezioezio: Jesteś zwykły dureń, gość się cieszy że po roku czasu ciągłego zamartwiania się o dzieciaka udało się wyprowadzić na prostą a ty robisz z tego pośmiewisko. Jakbyś ty się czuł jak po roku spania jak na szpilkach zamartwainiu się czy wszysako jest ok przyszedł taki półmózg na utrzymaniu starych i pieprzy głupoty obrażając go że ma dziecko chore. No #!$%@? jak można być takim podłym człowiekiem.
@poprostumort:

nie można oskarżać kogoś o spowodowanie czyjegoś cierpienia, jeżeli nie miał on szansy wiedzieć o tym że jego decyzja takie cierpienie spowoduje

Miał szansę wiedzieć, że jego decyzja MOŻE takie cierpienie spowodować. To wystarczy. Jak jesteś tego świadomy, to rezygnujesz z romnażanka, to oczywiste.

Tylko przy założeniu że nowe życie jest zawsze "złem"

Jest domyślnie złym. Stwórz dziecko i zostaw je tak, jak wyjdzie z łona. Zobaczymy co się stanie...
@kezioezio: bardzo mi się podoba jak ktoś twierdzi że za należyte #!$%@? swojego obowiązku nie można oczekiwać pochwały lub się tym szczycić. Ciekawy jestem tylko ile % normy tacy ludzie #!$%@?ą żeby dostać awans w robocie.
@Pesa_elf: Pośrednio nie miał wpływu, ale decydując się na rozmnażanie wiedział, że istnieje ryzyko. I zaryzykował. Szkoda, że w takim przypadku na szali było zdrowie jego dzieciaka, a nie jego samego.

ups, nie udało się, dzieciak do końca życia będzie musiał uważać co je, ale co tam, co zaryzykowałem to moje, może kolejne dziecko będzie zdrowe
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
Dzieciak wyzdrowial fakt, ale wiesz, ze to nie byla grypa i jedyne co zostalo zaleczone, to to, ze dzieciak moze juz sam jesc, a na diecie bedzie musial byc do konca zycia, bo jego jelita na 100% po takiej chorobie nie beda w pelni sprawne jak u zdrowego czlowieka.

@kezioezio: chcesz merytorycznej dyskusji to się dokształc. Młody nie jest na żadnej diecie, je co chce, i tak już na 99,9% zostanie.
Zostawił w oknie życia badz szpitalu? Nie, ratował a nie zostawił kukułcze jajo i #!$%@? robimy następne.

@Pesa_elf: No nie. I nie ma w tym nic bohaterskiego, zachował się normalnie, tak jak powinien. A ludzie pod jego postem mieli go za bohatera, bo postąpił jak należy. To tak jakby ci partnerka gratulowała, że w teatrze nie łoiłeś browara i nie wydzierałeś się na cały głos.

Ale dzięki swojemu ojcu, dzieciak, który
Miał szansę wiedzieć, że jego decyzja MOŻE takie cierpienie spowodować. To wystarczy. Jak jesteś tego świadomy, to rezygnujesz z romnażanka, to oczywiste.

@HAL__9000: Masz szanse wiedzieć że robiąc X możesz spowodować czyjeś cierpienie. To wystarczy. Jak jesteś tego świadomy to rezygnujesz z X, to oczywiste.

Powyższe zdanie będzie prawdziwe gdy wstawisz dowolną czynność pod X. Co pięknie okazuje że to bełkot.

Jest domyślnie złym. Stwórz dziecko i zostaw je tak, jak