Wpis z mikrobloga

Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął się własnym dzieckiem, a ludzie nazywają go bohaterem. Gdyby jeszcze on przygarnął jakieś chore dziecko i się nim zajmował, ale nie xD On sam stworzył ten problem, a teraz oczekuje poklasku, bo poniósł konsekwencje swoich czynów. Swoim działaniem zafundował dzieciakowi cierpienie, który ze skutkami choroby pewnie będzie zmagał się do końca życia, a jestem tego pewny, że ojciec w którymś momencie swojego życia,, użyje tego jako argumentu.

"Ja nad tobą siedziałem nocami, po lekarzach woziłem, a ty tak się odpłacasz?"

"No dzięki, że zająłeś się mną, mogłeś przecież zachować się jak każdy inny człowiek, czyli wyrzucić mnie do śmietnika xd"

Powiedzcie mi, dlaczego nataliści tak się zachowują? Tak jakby to nie oni stworzyli to dziecko, tylko ktoś im podrzucił i rozkazał wychowywać.

Nie dałem ci umrzeć z głodu, nie kazałem spać pod mostem, ubrałem i wysłałem do szkoły, masz być wdzięczny za to!

#dzieci #rodzina
kezioezio - Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął...

źródło: comment_f8XO72sPgZoJqvqwNzk2CpA0Jb36bl2Y.jpg

Pobierz
  • 281
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pesa_elf: Pośrednio nie miał wpływu, ale decydując się na rozmnażanie wiedział, że istnieje ryzyko. I zaryzykował. Szkoda, że w takim przypadku na szali było zdrowie jego dzieciaka, a nie jego samego.

ups, nie udało się, dzieciak do końca życia będzie musiał uważać co je, ale co tam, co zaryzykowałem to moje, może kolejne dziecko będzie zdrowe
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
Dzieciak wyzdrowial fakt, ale wiesz, ze to nie byla grypa i jedyne co zostalo zaleczone, to to, ze dzieciak moze juz sam jesc, a na diecie bedzie musial byc do konca zycia, bo jego jelita na 100% po takiej chorobie nie beda w pelni sprawne jak u zdrowego czlowieka.

@kezioezio: chcesz merytorycznej dyskusji to się dokształc. Młody nie jest na żadnej diecie, je co chce, i tak już na 99,9%
  • Odpowiedz
@kezioezio: co za idioci. gdyby ludzie się przestali rozmnażać, "bo 100% dzieci może nie urodzić się zdrowe, bo 1 na 100 może być chory", to nasz gatunek przetrwałby tylko kilka dekad od tej chwili. @HAL__9000:
  • Odpowiedz
@HAL__9000 @kezioezio wysterylizowałeś się już czy nadal jest hipokryta? Każdy twoja decyzja może doprowadzić do cierpienia innej istoty. Jedyna rzeczą która może to powstrzymać jest anihilacja. Podejmiesz się jej czy będziesz tkwił na tym świcie jak bezrozumne zwierze owładnięte instynktami?
  • Odpowiedz
wysterylizowałeś się już czy nadal jest hipokryta?

@januszdoe: Dlaczego hipokryta? Przecież nie mam dzieci. Co ma do tego sterylizacja? Fakt, w najbliższym czasie planuję wazektomię.
  • Odpowiedz