Aktywne Wpisy
Ramadamadingdong +164
Od jakiegoś czasu tego portalu nie da się czytać. Rzygam już widząc codzienne wiadro toksyn wylewane na #psiarze .
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
Sam jestem psiarzem i czuje się non stop atakowany przez armię chamów, którzy generalizują mnie z ludźmi, którzy swoje pitbullki i inne owczarki belgijskie puszczają luzem i atakują innych.
Ja akurat jestem właścicielem shih tzu - 6 kilowe bydle, które przy minusowych temperaturach trzeba ubierać w sweter żeby nie zmarzło. Wyprowadzam je na
źródło: 20240818_174410
Pobierz
UsmiechnietyAnon +63
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Powiedzcie mi, dlaczego nataliści tak się zachowują? Tak jakby to nie oni stworzyli to dziecko, tylko ktoś im podrzucił i rozkazał wychowywać.
#dzieci #rodzina
źródło: comment_f8XO72sPgZoJqvqwNzk2CpA0Jb36bl2Y.jpg
Pobierz@Aedemkun: Ale zakazanie rozmnażania, które doprowadzi do dłuższej i boleśniejszej śmierci pozostałych ludzi jest dobre?
I nowo powołane życie też ma taką możliwość. Może zdecydować że przez cierpienie, dalsze życie jest jest nic nie warte i je zakończyć. Ale o dziwo większość ludzi decyduje że życie jest warte cierpienia, co przeczy tezom antynatalistów.
@HAL__9000: Dla natala jesteś frifinkerem nawet jak tylko trochę coś inaczej uważasz xD
Jest zmuszone do dokonania wyboru.
@fortySeven: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: comment_A0q72Nzo2l6GejzMstUQKlbb5SMQaztr.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Dlaczego zabicie kogoś tu i teraz bezpośrednio jest gorsze niż zabicie kogoś pośrednio w przedłużony sposób?
@Aedemkun: Więc lepiej nie dawać preemptywnie żadnego wyboru tylko z góry założyć że istnienie zdecydowałoby się nie urodzić?
@kezioezio: nie, on tego nie zrobił. A urodził dziecko i to dziecko będzie szczęśliwe, bo w przeciwieństwie do rodziców antynatalistów umie je wychować na takie, żeby umiało się cieszyć życiem a nie widzieć wszędzie szarość i chęć śmierci.
Interesuje się filozofią i poznałem wiele różnych nurtów, ale antynatalizm jest jednym z najbardziej idiotycznych, nienaturalnych i bezsensownych.
@JakTamCoTam: Ale szczęśliwe dzieciństwo i dobre wychowanie chroni przed chorobami i wypadkami?