Wpis z mikrobloga

Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął się własnym dzieckiem, a ludzie nazywają go bohaterem. Gdyby jeszcze on przygarnął jakieś chore dziecko i się nim zajmował, ale nie xD On sam stworzył ten problem, a teraz oczekuje poklasku, bo poniósł konsekwencje swoich czynów. Swoim działaniem zafundował dzieciakowi cierpienie, który ze skutkami choroby pewnie będzie zmagał się do końca życia, a jestem tego pewny, że ojciec w którymś momencie swojego życia,, użyje tego jako argumentu.

"Ja nad tobą siedziałem nocami, po lekarzach woziłem, a ty tak się odpłacasz?"

"No dzięki, że zająłeś się mną, mogłeś przecież zachować się jak każdy inny człowiek, czyli wyrzucić mnie do śmietnika xd"

Powiedzcie mi, dlaczego nataliści tak się zachowują? Tak jakby to nie oni stworzyli to dziecko, tylko ktoś im podrzucił i rozkazał wychowywać.

Nie dałem ci umrzeć z głodu, nie kazałem spać pod mostem, ubrałem i wysłałem do szkoły, masz być wdzięczny za to!

#dzieci #rodzina
kezioezio - Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął...

źródło: comment_f8XO72sPgZoJqvqwNzk2CpA0Jb36bl2Y.jpg

Pobierz
  • 281
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HAL__9000: Nie, chce powiedziec ze nie jest intencja rodzicow by zranic swoje dziecko, a wrecz przeciwnie, zazwyczaj chca mu zapewnic jak najlepsze zycie. Ty natomiast celowo i z premedytacja wbijasz szpile i ublizasz Twoim rozmowcom probujac ich zranic hipokryto a co zabawniejsze sam potem placzesz ze ojojoj ad personam czyli nie ma argumentow xD zabawne tez jest to jak wyciagasz bledne wnioski (nauka czytania ze zrozumieniem pewnie zawiodla) i sam
  • Odpowiedz
@MangoZjem:

Nie, chce powiedziec ze nie jest intencja rodzicow by zranic swoje dziecko, a wrecz przeciwnie, zazwyczaj chca mu zapewnic jak najlepsze zycie

Co z tego, że ci debile żyją w swojej rzeczywistości i nie mają takich intencji, skoro ich dziecko i tak zostaje prędzej czy później
  • Odpowiedz
@HAL__9000:

Ale co to zmienia? Ryzyko jest zawsze większe niż 0.

To akurat bezwartosciowy arguemt, na kazda zmienna losowa w wydarzeniach prawdolodobienstwo (czyli ryzyko w przypadku negatywow) przypada wieksze niz zero. Gdyby takiego arguemntu uzywac to nie dokonawlibysmy zadnych czynnosci, wiec nie ma on racji bytu.

Sa inne argumenty
  • Odpowiedz
Gdyby takiego arguemntu uzywac to nie dokonawlibysmy zadnych czynnosci

@In_thrust_we_trust: Ale ten argument dotyczy tworzenia nowych istnień obciążonych dożywotnim ryzykiem, a nie wszystkich czynności, które chcąc nie chcąc dokonujemy już istniejąc.
  • Odpowiedz
@HAL__9000: zieeeew... nudy. ciagle to samo o oswieconych antynatalistach i natalistycznym bydle ktore nie potrafi nic zrozumiec gdy tylko retoryka antynatalistow przestaje trzymac sie kupy xD
  • Odpowiedz
Ciekawe, w którym miejscu :D

@HAL__9000: w tym w ktorym jak nie masz odpowiedzi na pytanie to zaczynasz wyzywac np. mnie lub @poprostumort i mase innych rozmowcow xD w tym, ze tak Cie rzekomo boli na jakie to cierpienie skazujemy nowych ludzi rozmnazajac sie, ale Twoja proba zranienia z premedytacja innych uzytkownikow juz jest ok xD jestes hipokryta i tyle. ja juz serio skonczylam bo jestes nudnym rozmowca ktory
  • Odpowiedz
@Aedemkun:

Niektórzy są w stanie przezwyciężyć instynkt i się zabić, ale nie wszyscy są w stanie.

bardzo ciekawa myśl, zwłaszcza w kontekście tego że głównym zarzutem wykopowych antynatalistów wobec natalistów jest... nieumiejętność przezwyciężenia instynktu rozmnażania xDDD
  • Odpowiedz
@MangoZjem:

w tym w ktorym jak nie masz odpowiedzi na pytanie to zaczynasz wyzywac

Wyjaśniłem wszystkie kwestie i odpowiedziałem na wszystkie pytania z wyjątkiem twojego, gdzie chwilę wcześniej poinformowałaś mnie o wrzuceniu mnie na czarnolisto. Ale widocznie te "wyzwiska" was tak ubodły, że nawet merytorycznej treści nie zauważacie ( ͡°
  • Odpowiedz