Wpis z mikrobloga

Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął się własnym dzieckiem, a ludzie nazywają go bohaterem. Gdyby jeszcze on przygarnął jakieś chore dziecko i się nim zajmował, ale nie xD On sam stworzył ten problem, a teraz oczekuje poklasku, bo poniósł konsekwencje swoich czynów. Swoim działaniem zafundował dzieciakowi cierpienie, który ze skutkami choroby pewnie będzie zmagał się do końca życia, a jestem tego pewny, że ojciec w którymś momencie swojego życia,, użyje tego jako argumentu.

"Ja nad tobą siedziałem nocami, po lekarzach woziłem, a ty tak się odpłacasz?"

"No dzięki, że zająłeś się mną, mogłeś przecież zachować się jak każdy inny człowiek, czyli wyrzucić mnie do śmietnika xd"

Powiedzcie mi, dlaczego nataliści tak się zachowują? Tak jakby to nie oni stworzyli to dziecko, tylko ktoś im podrzucił i rozkazał wychowywać.

Nie dałem ci umrzeć z głodu, nie kazałem spać pod mostem, ubrałem i wysłałem do szkoły, masz być wdzięczny za to!

#dzieci #rodzina
kezioezio - Screen pic rel, to jest takie typowe zachowanie natalistów XD Koleś zajął...

źródło: comment_f8XO72sPgZoJqvqwNzk2CpA0Jb36bl2Y.jpg

Pobierz
  • 281
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MangoZjem: Czy ty wiesz w ogóle, co ty porównujesz?

W ogóle już zapomniałaś jak byłaś orana niedawno? To ci przypomnę, łap.

Jesteś ostatnią osobą, która może teraz zwracać uwagę. Idź spełniaj swoje egoistyczne potrzeby kosztem bezbronnych osób :D
  • Odpowiedz
a jak człowiek przejdzie do konkretów to udają że nie widzą

@fortySeven: W którym miejscu ty kiedykolwiek przeszedłeś do konkretów? Cały czas się tylko podniecasz tym, jak bardzo "bohaterski" jesteś :D
  • Odpowiedz
Argumentem jest to, że inicjując życie inicjujesz wszystko to, co spotka daną osobę w ciągu tego życia, w tym przede wszystkim to, co złe. Wystawiasz ją na ryzyko z tym związane, co jest szalenie negatywnie moralne wobec tej osoby.

@HAL__9000: Inicjujesz też to co dobre, więc ocena moralna nie może być podjęta na podstawie niskiej szansy na spotkanie czegoś złego. Równie dobrze możesz argumentować ża wystawiasz ją na dużo większe ryzyko
  • Odpowiedz
nicjujesz też to co dobre, więc ocena moralna nie może być podjęta na podstawie niskiej szansy na spotkanie czegoś złego. Równie dobrze możesz argumentować ża wystawiasz ją na dużo większe ryzyko odczucia pozytywów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Popełniasz błąd logiczny zakładając że szansa na spotkanie złego oznacza że jest to złe, bo pomijasz większą szanse na spotkanie czegoś dobrego.

@poprostumort: Żadne dobro nie równoważy cierpienia. Nie
  • Odpowiedz
Gość się cieszy, że przez rok pilnował dzieciaka i uratował mu życie. Zaraz się pojawia banda wykopowych ameb życiowych, co muszą wręcz gościowi ubliżać jak to sprowadził na dziecko cierpienie.

Ubliżając jednak takiej osobie co się poświęciła dla dziecka, nie myślą o tym, że generalnie sami mogą sprowadzać smutek i cierpienie na drugiego człowieka. Wg ich ideologii pogarszają warunki do życia innym ludziom, sprowadzając na nich cierpienie. Korzystając z elektroniki, która później
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@kezioezio: zgniłem, bo w komentarzach nataliści jedyne co robią to piszą USUN KONTO albo obrażają. Tfu na nich. A ty opie masz rację.
  • Odpowiedz
@bezduchy: Co w nim jest zajebistego? Miliardy lat nie istniejesz, rodzisz się, rośniesz, cwierc zycia spedzasz na edukowaniu, potem 50 lat do pracy, zeby nie umrzec z glodu, zimna, albo od choroby, w miedzyczasie jakos umilajac sobie czas, za pieniadze. Potem na starosc kilkadziesiat lat zmagasz sie ze zużyciem organizmu, umierasz i znow nie istniejesz xD

Ty to w sumie po co dalej żyć jak można się zabić w tej
  • Odpowiedz
@kezioezio:

On sam stworzył ten problem

Skoro dla Ciebie ludzie to ,,problem" to nie dziw się, że ich nie rozumiesz. Myślisz jak Stalin. Nie ma człowieka, nie ma problemu.
Nie rozumiesz też co napisał ten gość. On zwyczajnie cieszy się, że jego dziecko nie wymaga już karmienia zewnętrznego, które było niebezpieczne i wymagające.
  • Odpowiedz
@poprostumort: Niektórzy są w stanie przezwyciężyć instynkt i się zabić, ale nie wszyscy są w stanie.

Najlogiczniejsze jest zakazanie rozmnażania żeby ukrócić powstawanie nowych cierpiących istnień.
  • Odpowiedz
@kezioezio: o kurde,
Jakem żyw - nie widzialem glupszej wypowiedzi.
Twoja wypowiedz jest tak smutna ze hej. Mam nadzieje, ze to tylko takie gadanie nastolatka ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy. Albo przegrywa co piczy nie widzial albo patologia jaka. Idac Twoim tokiem myslenia - mozna podwazyc sens wszystkiego w zyciu.
Totalny dramat.
  • Odpowiedz