Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wjtk123: 7k to w miarę bezstresowe życie? Mi by chyba z 3,5k wystarczyło na spokojnie i jeszcze może bym coś odłożyła, więc dla mnie 7k to marzenie. Poza tym chyba większość jednak zarabia w okolicach najniższej krajowej xD
  • Odpowiedz
@Amestris: Nie wiem ile masz lat i jaka jest Twoja sytuacja życiowa, ale dla mnie 3,5k też kiedyś było przysłowiową ,,kosmiczną flotą", a na pewnym etapie życia takie pieniądze też były dla mnie wystarczające. Potem zorientowałem się, że przy podstawowych kosztach życia (mieszkanie, samochód, jakiś kredyt, konieczność oszczędzania, dzieci) to są śmieszne pieniądze, pozwalające zaspokoić te potrzeby tylko na bardzo podstawowym poziomie (ciasne mieszkanie, stary samochód), a w szczególności nie
  • Odpowiedz
  • 0
@wjtk123 drugi próg podatkowy byłby śmieszniejszy od faceta co się za babę przegrał gdyby nie był prawdziwy, śmiech przez łzy
  • Odpowiedz
@wjtk123: Ja jestem na działalności. Rok temu nie pomyślałem o pójściu na liniowy, bo wydawało mi się to kosmiczną kwotą. Potem zmieniłem klienta, wieczorami dorabiam sobie dla innych klientów i nagle w sierpniu księgowa mi pisze, że wszedłem w 32%... Co miesiąc w---w mnie brał, jak patrzałem, że nawet 5k musiałem oddawać na dochodowy.
Na szczęście teraz złożyłem w US na liniowy i już przyjemniej będzie mi się patrzyło na
  • Odpowiedz
@wjtk123: Znam ten ból, jak zmienie firme to wskocze na b2b, bo wyciaganie parszywych łap socjalistów po moje pieniądze jest niemożliwie frustrujący.
A 7-8k w Warszawie to jest minimum jeśli nie chce sie być dziadem i korzystać w minimalnym chociaż stopniu z życia.
  • Odpowiedz
Tylko co mnie obchodzą bogate kraje zachodniej Europy?

@wjtk123: Zwłaszcza, że te oszołomy nie widzą, że żeby utrzymać te socjalne grajdołki trzeba było sprowadzać imigrantów w sile wieku, żeby im się ten system socjalny nie załamał. We Francji plan się rypnął, bo się okazało, że nie wszyscy chcą pracować i socjal trzeba ciąć, a podatki dla najbogatszych jednak obniżać (Kto by się spodziewał, że przy 70% podatku najbogatszy Francuz postanowi
  • Odpowiedz