Aktywne Wpisy
Siostra żony przysłała w paczce konserwę ze #szwecja, dzisiaj ją zjemy na kolację, ale chyba osoby mieszkające w zachodnich krajach myślą że w Polsce brakuje nawet konserw, nic się nie zmieniło od 30 lat!
#gownowpis #gotujzwykopem
#gownowpis #gotujzwykopem
Zubern +261
Jako były kierowca śmieciarki mogę wam zdradzic że wasze sortowanie odpadów to tak w 1% jest wykorzystywane do powtórnego zastosowania, 99% odpadów jest mielona lub nie i #!$%@? na wysypisko w waszym mieście. Szkło, plastik, karton wszystko leży razem i jest przysypane tylko piachem przez spychacz który to wszystko ugniata razem z azbestem i szlamem chemicznym z pobliskiej fabryki farby. Płaci się gruby hajs firmom za utylizację która nie istnieje.
#ekologia #
#ekologia #
To moje nowe odkrycie i jestem zachwycony efektem. Dzięki metodzie tanzhong pieczywo jest niezwykle puszyste, sprężyste i dłużej zachowuje świeżość. Zastosowane tutaj zaparzanie mąki jest i znane w naszym piekarnictwie lecz nieco zapomniane na rzecz sztucznych wspomagaczy.
Jeśli macie ochotę na takie bułeczki to komentarzu podaje przepis.
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #jedzzwykopem #kuchcikmorski
na zaczyn tanzhong :
- 125 ml wody
- 30 g mąki
na ciasto :
- cały tanzhong
- 125 ml mleka
- 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki drożdży instant lub 18 g świeżych
- 30 g miękkiego masła
WYKONANIE :
Zaczynamy od zrobienia zaczynu tanzhong. W małym garnuszku mieszamy dokładnie mąkę z wodą powoli podgrzewając ją,
Komentarz usunięty przez autora