Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@HetmanPolnyKoronny: No niby tak, ale chyba golfy 4 maja pancerna pompe XD Auto mam 6 lat i przez te 6 lat nigdy nie widzial paliwa powyzej 1 kreski, ciągla rezerwa, ile ludzi mi mowilo ze w koncu pompa jebnie a juz 6 lat czekam na jej wymiane XD
  • Odpowiedz
  • 0
@dildo-vaggins: 10 litrów to częściej 1/7 niż 1/4 zbiornika, a sama rezerwa to potrafi być 7l przy zbiorniku 55l. A że zbiorniki są zwykle dość płaskie i paliwo się w nich przelewa z jednej strony na drugą podczas jazdy, to wcale nie ma gwarancji, że przy rezerwie smok zawsze będzie miał paliwo.
  • Odpowiedz
  • 0
@dildo-vaggins: 45l to tylko segment B. 55l to standard w kompaktach, a wśród D i powyżej 60+ to norma. Król polskich dróg czyli Passat B5 to 62l i wśród wszystkich generacji tego modelu to jeden z mniejszych wyników. Także ta większość to tylko małe samochody, jak popatrzmy na przełom C i D to robi się 55-65l, co przy rezerwie 6-8 litrów daje raptem kilkanaście procent zbiornika i to kilkanaście bliższe
  • Odpowiedz
@southman: a to nie jest tka, ze wiecej beny stracisz na jezdzeniu na stacje, niz jezdzeniu z tymi dodatkowymi 30 litrami paliwa XD? (ktore spada w czasie)
  • Odpowiedz
@bemo: wszystko kwestia czy masz stacje dosłownie przy drodze do domu, czy musisz z---------ć do wioski obok 15 km

nie ma jednej uniwersalnej odpowiedzi, bo każdy mieszka w innym miejscu. trzeba poeksperymentować i zdecydować czy się kalkuluje
  • Odpowiedz
@southman: mi sie wydaje, ze jednak wiecej stracisz na dojezdzanie, watpie zebys zawsze pamietal zeby tankowac na rozgrzanym silniku. zimny silnik bierze duzo. jak masz zwyczaj jezdzenia na rezerwie to i tak za ktoryms razem parkujesz pod domem i dopiero juz przy koncu jedziesz na stacje
przerabialem to ( ͡° ͜ʖ ͡°) takie luzne rozkminy
  • Odpowiedz
@bemo: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
żeby nie było że ja tu orędownik cebulowania na 30groszy, ja mimo że mam stacje po drodze to tankuje do pełna bo szkoda mi czasu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz