Aktywne Wpisy
Czy istnieje na świecie gorszy dźwięk od szczekania psa?
Nie sądzę.
Mam niefart mieszkać przy ulicy toteż szum aut jest wyraźny, a latem to nocnych debili nie brakuje gazujących swoje gruzy z modyfikowanymi tłumikami. Ale łupnie i przejedzie i go nie ma. Pewnie zaraz będzie następny i to też można się zdenerwować lub przebudzić, ale jak głupie bydle zacznie ujadać to nie wiadomo kiedy skończy. Za 5 minut? 10? Nigdy nie wiesz.
Nie sądzę.
Mam niefart mieszkać przy ulicy toteż szum aut jest wyraźny, a latem to nocnych debili nie brakuje gazujących swoje gruzy z modyfikowanymi tłumikami. Ale łupnie i przejedzie i go nie ma. Pewnie zaraz będzie następny i to też można się zdenerwować lub przebudzić, ale jak głupie bydle zacznie ujadać to nie wiadomo kiedy skończy. Za 5 minut? 10? Nigdy nie wiesz.

arinkao +78
Makaron z krewetkami. Smakuje normalnie, jakby nie był czarny.
Sos z czosnkiem, pomidorami, chili, papryką, pieprzem, pietruszką.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
Sos z czosnkiem, pomidorami, chili, papryką, pieprzem, pietruszką.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20260128_145533
Pobierz

Witam i o zdrowie pytam :P
Poszukuje odpowiedzi na pytanie czy mozna jakos wywolac komende cmd z pod pythona. Mianowicie probuje wyeksportowac klucz rejestru komenda :
reg export "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Outlook" C:\outlook.regTak wiem ze mozna uzyc winreg ale poszukuje rozwiazania uniwersalnego ktore pozwoli mi wywolac dowolna komenda w taki sam sposob jak sie ja wywoluje w cmd.
Jest niby modul os.system ktory niby pozwala wywolywac komendy z pod pythona ale w praktyce to widze ze tylko bardzo proste rzeczy mozna zrobic jak otwarcie pliku.
Nie znalazlem zadnych przykladow z uzyciem os.system gdzie ktos by np wywolywal jakas komende z flagami i sciezkami plikow
Gdy probuje uzyc os.system z powyzsza komenda do eksportu rejestru python sie wykrzacza ze niby nie prawidlowa skladnia a wedlug poradnikow powinno niby tak samo dzialac jak wywolywanie plikow itd.
Ktos ma jakies doswiadczenie w wywolywaniu dowolnych komend z pythona ?
źródło: comment_QjegObuc7PPapRkkqQFNaNk6bTmoxhLi.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
pocztaj
https://docs.python.org/3/library/shlex.html
oraz
https://docs.python.org/2/library/subprocess.html
i bedziesz wiedzial co zrobic