Czy istnieje na świecie gorszy dźwięk od szczekania psa? Nie sądzę.
Mam niefart mieszkać przy ulicy toteż szum aut jest wyraźny, a latem to nocnych debili nie brakuje gazujących swoje gruzy z modyfikowanymi tłumikami. Ale łupnie i przejedzie i go nie ma. Pewnie zaraz będzie następny i to też można się zdenerwować lub przebudzić, ale jak głupie bydle zacznie ujadać to nie wiadomo kiedy skończy. Za 5 minut? 10? Nigdy nie wiesz. Może całe godziny będzie Cię ten dźwięk prześladował. Najgorzej jak myślisz sobie jakie to jest bezsensowne i jak wiele ludzi nie dostrzega problemu. Najgłupsze zwierzę świata. Spodziewałbyś się, że za 5000 razem wszarz powinien ogarnąć, że to nie intruz idzie, tylko zwykły przechodzień. Zamknij ten głupi ryj!
@Average-CottonWorld-Enjoyer: mieszkam przy ulicy, pętli tramwajowej i obok dwóch psów. Zgadnij co najbardziej przeszkadza ( ͡°͜ʖ͡°) no ale szczekanie ma za zadanie zwracać uwagę lub odstraszać, musi być więc z natury irytujące. Szkoda, że nikt tego nie bierze pod uwagę. Ale niech pocieszy Cię fakt, że osoby które mają te psy mają ich dość. Codzienne spacery niezależnie od pogody. Nie przyznają się, ale widzę
@Average-CottonWorld-Enjoyer: Ujadacze p--------e. Latem chcesz sobie pospać czy odpocząć przy otwartym oknie bo chłodek i świeże powietrze, to się nie da, bo jeden pchlarz nakręca pozostałe. Najgorsze poza agresywnymi, to są te małe rasy, zwykła abominacja a nie pies
@Average-CottonWorld-Enjoyer: Jeżeli nikt psu nie pokaże jak ma żyć i jakie zachowania są złe, a jakie dobre to pies się nie domyśli i sam znajdzie swoją strategię na obsłużenie jakichś sytuacji, no i pies czuje/widzi przechodnia, uzna że najlepsze co może zrobić to szczekać, przechodzień odchodzi i już go nie czuć/ nie widać czyli szczekanie działa. Potem to już wchodzi psu w krew i nawet nie pamięta czemu szczeka na
@Average-CottonWorld-Enjoyer: łączę się w bólu. U mnie sąsiad ma pięknego labradora, który każdej nocy pałęta się po placu od lewej do prawej w nocy i szczeka nie wiadomo na co.
Najbardziej irytuje mnie ten brak inteligencji społecznej właścicieli, którym nawet przez myśl nie przejdzie, żeby w jakikolwiek sposób temu zaradzić. I nie denerwować sąsiadów.
@Average-CottonWorld-Enjoyer: muzyka (ale taka z basami i na sprzęcie, który te basy podkręca), na równi z bieżnią u sąsiadów z góry są bardziej wkurzające od ujadania psa. Aczkolwiek w dalszym ciągu szczekanie jest w opór wnerwiające. Czasami sąsiadka pilnuje psa swojej chyba matki, takiego małego szczura, i to głupie zwierzę za każdym razem, jak ktoś przechodzi obok drzwi to drze japę,a ponieważ mieszka na parterze, więc każdy kto idzie wyżej
@Average-CottonWorld-Enjoyer: może być. Remont podłogi u sąsiada w mieszkaniu wyżej. Teraz każdy ich jeden krok to jak słoń na szpilkach zakończonych młotkiem wbijającym gwódź w strop. Aż sie żyć odechciewa jak słyszysz i to na słuchawkach bardziej jak sąsiad chodzi niż audio z filmu/gry w którą własnie grasz. Spanie? tylko w słuchawkach. 100000000x bardziej wybrałbym psy i autostrade.
@Average-CottonWorld-Enjoyer: jednym z testów na adhd a la Gierka, która sprawdza czas reakcji/popełniane błędy i w tle lecą narastające częstotliwością i głośnością dźwięki - jeśli dobrze pamiętam była to karetka, płacz dziecka i właśnie szczekanie psa XDDD nie rozumiem jak kogokolwiek mogłoby to NIE wytracac z uwagi i skupienia, jak raz-dwa szczeknie to okej, jak ujada co chwile to myslec sie nie da, jak ci ludzie żyją, ze mają na
@Chardkor: Jak ktoś myśli, że małe są najgorsze to jeszcze mało widział (słyszał). Z bliska wiadomo okropieństwo, ale duże blabladory i tego typu owczarki słychać na KILOMETRY.
@Hmrogrz Taki jest mechanizm. Ja antypsiarz lepiej rozumiem PSYchikę tych zwierząt niż psiarze tak niby zainteresowani tematem.
@A330 Doskonale ujęte. Dodam, że psiarz nie umiera tylko zdycha. ( ͡°͜ʖ͡°)
A Polacy dalej będą gadać, że żyją w państwie z kartonu w którym nic nie działa, jest tylko gorzej i nie da się godnie żyć Chyba dopiero jak to stracimy to docenimy ten rozwój przez ostatnie 35 lat. #polska #gospodarka #ekonomia
Nie sądzę.
Mam niefart mieszkać przy ulicy toteż szum aut jest wyraźny, a latem to nocnych debili nie brakuje gazujących swoje gruzy z modyfikowanymi tłumikami. Ale łupnie i przejedzie i go nie ma. Pewnie zaraz będzie następny i to też można się zdenerwować lub przebudzić, ale jak głupie bydle zacznie ujadać to nie wiadomo kiedy skończy. Za 5 minut? 10? Nigdy nie wiesz. Może całe godziny będzie Cię ten dźwięk prześladował. Najgorzej jak myślisz sobie jakie to jest bezsensowne i jak wiele ludzi nie dostrzega problemu.
Najgłupsze zwierzę świata. Spodziewałbyś się, że za 5000 razem wszarz powinien ogarnąć, że to nie intruz idzie, tylko zwykły przechodzień. Zamknij ten głupi ryj!
#psiarze #nerwica #patologiazmiasta #zalesie #psy
źródło: tumblr_o00g06BFm51ulnoa9o1_250
PobierzNajbardziej irytuje mnie ten brak inteligencji społecznej właścicieli, którym nawet przez myśl nie przejdzie, żeby w jakikolwiek sposób temu zaradzić. I nie denerwować sąsiadów.
"No przecież to pies to ma szczekać nie? Hehe"
@Average-CottonWorld-Enjoyer: jak mama każe gasić kąkuter i iść spać
@Average-CottonWorld-Enjoyer: trafne spostrzeżenie nt ludzkości. Inteligencja psów nie ma tu nic do rzeczy
@Average-CottonWorld-Enjoyer: ujadający wykopek.
@Hmrogrz Taki jest mechanizm. Ja antypsiarz lepiej rozumiem PSYchikę tych zwierząt niż psiarze tak niby zainteresowani tematem.
@A330 Doskonale ujęte. Dodam, że psiarz nie umiera tylko zdycha. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@braon Współczuję. Każdy powinien mieć