Wpis z mikrobloga

No to mamy +600 :). Czas na road to 700 kg.

W tym tygodniu mimo małego kryzysu z chorobą i wagą postanowiłem przetestować maksy. Udało się zaliczyć kolejny fajny progres.
Deadlift 230 -> 250 kg
SQ - 220 -> 232 kg (Dodatkowo wrzucam 225 kg gdzie była głębia większa)
BP - 117,5 -> 125 kg (z pauzą wcześniej udało się 122,5)

Oczywiście wszystko gym lifts. W dobrym tygodniu by pewnie więcej poszło, ale w swoich planach nie robię peakingu ani takich rzeczy tylko z marszu podchodzę pod rekordy

W weekend wiekszy wpis z nowym planem i określeniem co dalej.

#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #fullborsukworkout #borsukmasuje #borsukpowerlifting
Kasahara - No to mamy +600 :). Czas na road to 700 kg.

W tym tygodniu mimo małego ...
  • 81
  • Odpowiedz
@elementyzaskoczenia: co do siadu to musisz stwierdzić po prostu gdzie słaby punkt. Dwójki, czwórki, dupa, plecy, brzuch, napięcie pleców. U mnie czwórki i ogólnie tor ruchu to dodałem cyclist squata z wolnym tempem na 8 repów i czuję w normalnym siadzie jak się wzmocnił i idzie do góry coś tam. Ale największym u mnie słabym ogniwem jest napięcie góry plecow więc muszę rozciągać i rozbijać napiętą klatę która ciągnie pozycje
  • Odpowiedz
@urak666: wydaje mi się, że jest bo brak dobrego spięcia pleców bezpośrednio przekłada mi się na ujowe trzymanie sztangi na plecach xD ale nie wątpię, że mam jeszcze parę innych problemów łącznie techniką na czele. W zasadzie mogę dokładać 5 kg co tydzień pytanie czy ma sens utrwalanie #!$%@? wzorca ruchowego i spięcia na co raz większych ciężarach
  • Odpowiedz
@stefan8800: wrzuć siad to na pewno Ci ktoś pomoże. O ile napięcie pleców jest ogromnie ważne, to raczej jego brak nie jest spowodowany brakiem rozbijania klaty piłeczka.
  • Odpowiedz
Deadlift 230 -> 250 kg

SQ - 220 -> 232 kg (Dodatkowo wrzucam 225 kg gdzie była głębia większa)

BP - 117,5 -> 125 kg (z pauzą wcześniej udało się 122,5)

@Kasahara: Ja też od kilku tygodni 600+, odpowiednio 250, 200 i 155. Ale w przysiadzie uważam, że jest sporo do dołożenia, bo ten max to na koniec treningu, po 2x190 i bez żadnych neoprenów. I tu pytanie, ile wg
  • Odpowiedz
@biamiVajs: tez uważam ze dają 0 kg. Ale poza komfortem psychicznym, mi na przykład mocno dogrzany staw nie „strzyka” co mega poprawia komfort przy siadach.
  • Odpowiedz
@banaan:

Dlaczego miałbym to robić, gdy na zawodów prawie 2 lata najbliższych? Dodatkowo jest pełno innych lepszych ćwiczeń na wzmacnianie chwytu aniżeli martwy ciąg. Wielu topowych zawodników jak belkin doslownie cały rok ćwiczy z paskach opróćz 1 msc przed zawodami. Nie widzę profitów w ćwiczeniu bez pasków i ryzykować co chwila rozwalaniem kciuka przy zamku lub ryzyka dla bicepsu w przechwycie i spadku objetości, bo na 10 powtórzeniu sztanga wypadnie
  • Odpowiedz
@Kasahara: skoro zawody masz daleko to inna sprawa, nie wiedziałem. Zasugerowały mnie memy z bitwą o total. A co do Belkina, to on ciągnie w innych paskach i inaczej. Loopy, czyli te, których ty używasz, pozwalają o wiele większe wyciągniecie slacka ze sztangi (krótszy rom), a na dodatek można za nie złapać, a nie za gryf (znowu krótszy rom). Po prostu wiem, że u mnie i u moich palów siłowniowych
  • Odpowiedz
@banaan:

Ale ja 1 raz w życiu ubrałem te paski o czym pisze we wpisie.
Używam zwykłych pasków normalnie. :P z tym samym rezultatem. Wiem, ze komentów trochę, ale mógłbyś przeczytać wątek ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo 3ci raz w tym samym wpisie odpisuje na to samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz