Aktywne Wpisy

MG78 +162
Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
źródło: IMG_0657
Pobierz#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

źródło: comment_Cy8Gjxw8vIYpdTKtF4iZICJRh2KEWu7F.jpg
PobierzŻyjesz bez wysiłku intelektualnego, dlatego pewne rzeczy do ciebie nie dochodzą.
Zajęta konsumpcjonizmem, prawdopodobnie słabiutko wykształcona i nieposiadająca kompletnie wiedzy na pewne ważne tematy.
Przecież ty zapewne hobby nie masz i myślisz, że siedzenie na internecie, malowanie paznokci i oglądanie filmów to jest sens życia i szczęście. Haha. Ten świat to jest jedna
Tu nie ma w co wierzyć, wszystko widać jak na dłoni. Podesłać Ci kilka filmików i zdjęć, na których widać, jaki świat jest brzydki i zły? Ciekawe, czy byś je dzieciom pokazała.
Nazwiesz Hitlera miłym panem, bo kochał mamusię, głaskał kotki i ślicznie malował? Kto ma prawo o tym decydować?
Podobnie jest ze światem. Możesz się zachwycać widokiem (a wyjaśnienie co stoi za tym zachwytem nie jest już tak zachwycające), ale na świecie dzieją się rzeczy, od których postradałabyś zmysły, jakbyś miała na nie patrzeć każdego dnia.
Nie wiem, a jakie masz kryteria, żeby stwierdzić, czy Hitler był dobry, czy zły i kto ma prawo o tym decydować?
Hitler też miał dobre cechy, tak jak i świat, ale nie usprawiedliwiamy tymi cechami zła, które wyrządził.
Szkoda, że selekcja naturalna nie wie czym jest imperatyw kategoryczny. :(
Zdaje się, że rozmawiamy o tym, czy świat jest dobrym miejscem - selekcja naturalna i ogólnie ewolucja mają wpływ na każdy żywy organizm na tej planecie. To Ty wyjechałaś ze swoją filozofią, na którą siły rządzące światem mają w------e.
Ok xD
Ciekawe gdzie porównuję Ciebie do Hitlera albo Twoje poglądy do hitlerowskich. Samo użycie słowa Hitler to jeszcze nie ad hitlerum, nie było tu żadnej próby zdyskredytowania tego, co piszesz.
źródło: comment_nG7tCbIdgO5533emkVnrTGqdZPUDIOp1.jpg
Pobierz