Wpis z mikrobloga

@dioxyna

no dobrze, dwukrotnie odniosłaś się do Hitlera, gdyby dyskusja trwała dłużej pewnie jeszcze by to wybrzmiało

Czy Ty właśnie przyznałaś, że to jednak nie było ad hitlerum, ale gdyby dyskusja trwała dłużej, to pewnie użyłabym takiego argumentu? Przeszłaś samą siebie.
  • Odpowiedz
@kruszon_: nie, że byś użyła ad hitlerum, tylko znów wspomniała o Hitlerze zamiast skupić się sensownej odpowiedzi, ja wiem, że zło istnieje nie trzeba mi dawać przykładów
  • Odpowiedz
@hehexdlollmao: to kwestia dyskutantów, ot pisałam kilkukrotnie, że chcę pisać o rzeczywistości a nie bajkach. Dobra, już mi się nie chce czekać na odpowiedź, widać jej nie dostanę, dziękuję za próbę odpowiedzi
  • Odpowiedz
posiadanie dziecka jest świetne. Pierwsze kilka tygodni jest straszne, bo wywraca się wszystko do góry nogami, ale potem jest BARDZO dobrze i jak dotąd nic nie sprawiło w moim sercu i głowie tak wiele radości jak moja córa :-)

@camelopardalis: Ale my wiemy że dzieci to sama radość dla rodzica. Przecież ma się je tylko i wyłącznie z tego powodu że dają radość.

Tylko widzisz my nie traktujemy dziecka jako
  • Odpowiedz
@camelopardalis: Pytanie jest bez sensu bo co bym nie zrobiła będę to rozważać z perspektywy istniejącej świadomości i dyktowana instynktem przetrwania.

Jakbym się miała JA urodzić? Nie wiem w sumie, nie jest mi jakoś strasznie źle w tym momencie, ale mimo wszystko wybrałabym się nigdy nie urodzić.
Ale to wcale nie musiałam być ja. Jak szczęśliwe życie bym nie miała nigdy nie zgodziłabym się na ryzyko które ponieśli moi rodzice,
  • Odpowiedz
@camelopardalis: Ale tamto jest napisane z punktu widzenia nierodzica, a będąc na haju spowodowanym rodzicielstwem wszystko, co związane z bombelkiem, staje się dla ciebie irracjonalną radością, nawet "darcie p---y" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nie sugeruję nic. Natomiast jeśli ty sugerujesz, że "wiemy że dzieci to sama radość" to spójrz pod jakim obrazkiem prowadzimy dyskusję i zastanów się czy ma to sens co piszesz. Bo moim zdaniem "pobudka o 5:30 bo kaszojad drze p---ę" nie należy do "samej radości", ale jeśli uważasz, że to jest przyjemne to jesteś idealnym kandydatem na rodzica.

@camelopardalis: sam napisałeś jakie to wspaniałe. Ty z dziecka korzystasz dużo bardziej
  • Odpowiedz
@HAL__9000: @MPXD: @kruszon_:
Człowiek zdrowy psychicznie zdaje sobie sprawę z tego, że na świecie jest cierpienie, ale nie jest to dla niego przytlaczajace. Nie ma myśli samobójczych, bo sto lat temu Hitler zabijał Żydów. Nie siedzi całymi dniami w domu bo po drugiej stronie Ziemii są głodne dzieci.

Widzi, że większość ludzi jest zdrowa. Że z roku na rok żyje się coraz lepiej, że w Europie nikt
  • Odpowiedz