Mirasy mam dylemat, który nęka mnie od czasu do czasu. Aktualnie jestem C++ developerem (embedded). Patrząc po ilości ofert porównując np. z java jest sporo mniej, ponad 2 razy mniej. Pytanie czy warto może jakoś się zakrecić przy javie i płynnie zmienić język ? Aktualnie w embedded c/c++ mam 4 lata doświadczenia.
@Cr0w: nie pracuje aktualnie w webówce, a nawet jakby, to nie bawiłbym się w springa jak większość firm. servlety były spoko 10 lat temu, JPA to pomyłka, z projektów springowy spoko jest webflux. mimo wszystko są lepsze rozwiązania niż spring, który jest wielką kobyłą i tak naprawdę mało kto to rozumie/umie.
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Mirasy mam dylemat, który nęka mnie od czasu do czasu. Aktualnie jestem C++ developerem (embedded). Patrząc po ilości ofert porównując np. z java jest sporo mniej, ponad 2 razy mniej. Pytanie czy warto może jakoś się zakrecić przy javie i płynnie zmienić język ? Aktualnie w embedded c/c++ mam 4 lata doświadczenia.
@PrzegrywWykopek czego uzywasz zamiast spring'a?