Aktywne Wpisy

saintie +113
no chyba was powalilo na lby
#podsumowanieroku2025
#podsumowanieroku2025
źródło: IMG_7157
Pobierz
yourgrandma +14
źródło: 285332197e6b4662e3a2d466bf16534ef0dc2178ccd4e30ebbcfb846c0178957
PobierzZagłosuj na lepszy utwór:
- Czy już wszystkie masz? (Pokémon) 48.1% (148)
- Dan Dan Kokoro Hikareteku (Dragon Ball GT) 51.9% (160)

Mirasy mam dylemat, który nęka mnie od czasu do czasu. Aktualnie jestem C++ developerem (embedded). Patrząc po ilości ofert porównując np. z java jest sporo mniej, ponad 2 razy mniej. Pytanie czy warto może jakoś się zakrecić przy javie i płynnie zmienić język ? Aktualnie w embedded c/c++ mam 4 lata doświadczenia.
Próbuj do czegoś bazowo-webowego bo teraz w tym robi się większość softu. Java, C#, nodeJS, python. Cokolwiek.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@pkh Serio serio. w naszej spółce są nowe projekty jak i stare które mają się dobrze nie zanosi sie na zmianę. Delphi to ogólnie bardzo dobry produkt ale Embarcadero przespało albo zachłysnęło się sławą Delphi i spoczęli na laurach a konkurencja zrobiła swoje. Brakowało im wersji Community i współpracy z uczelniami.
@wqdqweff: Bzdura. Jak jestes sredni/slaby to tak. Bardzo dobry c++ dev zarobi wiecej niz bardzo
Dowód anegdotyczny. Chcesz dane o zarobkach z
@PrzegrywWykopek: To tam sa dane z amerykanskich bankow?
@FortunaHej: No to mi udowodnij, słucham. Chce ujrzeć paradygmat funkcyjny w c++, wykorzystanie go w przetwarzaniu dużej ilości danych (inb4 low levelowe drivery) i systemy rozproszone