@Lodzu: Koledzy już tutaj opisali co i jak, ale ja dodam jeszcze coś od siebie co działa w praktyce. 1. Codziennie jakiś ruch. Mam mini siłownie na mieszkaniu więc mogę spokojnie się zmęczyć 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe dni staram się jeździć rowerem lub chodzić na piechotę np. do sklepu który jest oddalony o kilka kilometrów. Jak się nie ruszasz to na początek będzie dobry jakikolwiek ruch. Tylko teraz
@login-jest-zajety: też tak robię i działa ( ͡°͜ʖ͡°) od paru lat nie mam żadnego problemu z usypianiem, może nie robię wszystkiego dobrze ale samo rozluźnienie większości mięśni skutkuje dosyć dobrze
@Eredin: z tym wstawaniem od razu to jest prawda, kiedys mialam milard drzemek i czulam sie jak gowno, teraz od razu sie budze i czuje sie jak gowno, ale tylko na chwilke ( ͡°͜ʖ͡°) i nie marnuje czasu
Wyrobiłem sobie zwyczaj słuchania tego samego typu muzyki podczas leżenia już w łóżku.
@nieaktywny_88: na mnie najbardziej usypiająco działają melodie z budzika. Kiedyś usłyszałem w tramwaju dzwonek czyjegoś telefonu z taką samą melodyjką jak budzik którego dawniej używałem - prawie zasnąłem a nawet nie miałem miejsca siedzącego ( ͡°͜ʖ͡°)
stawiam pizze osobie, która poda skuteczny lifehack na to
@Lodzu: Nie używaj komputera/telefonu na 30 minut przed tym jak idziesz spać. Ćwicz codziennie (nawet 10 minut cholernie pomaga - najlepiej rano) Poczytaj coś w łóżku - ale cholera książkę a nie "newsy" z wykopu na telefonie.
@Graner: Przeważnie chodzę niewyspany (za późno się kładę), więc zasypiam dość łatwo. Takie problemy jak w picrelu, mam jedynie jak się zdrzemnę w ciągu dnia i potem znowu chcę spać wieczorem.
@Lodzu: dwie opcje, albo zrób sobie mocny wysiłek fizyczny tak z godzinkę przed snem, albo po prostu się najaraj na dzik - od razu pójdziesz spać ( ͡°͜ʖ͡°)
@Lodzu: jeśli kwestia dotyczy wyłącznie problemów z zasypianiem (w sensie, że nie ma to głębszego podłoża), to wystarczy klasyczne "weź idź pobiegaj, czy coś". Mi po wysiłku fizycznym śpi się znacznie lepiej.
2. Zasypiając często mamy natłok myśli itd. Musimy to wszystko odrzucić i wyobrazić sobie idealnie czarny pokój. Wszędzie jest czarno. I tak powoli zapadnięcie w sen.
źródło: comment_uLFdUZVftzAvObMfc5LZVHgW0PDywWSP.jpg
Pobierz1. Codziennie jakiś ruch. Mam mini siłownie na mieszkaniu więc mogę spokojnie się zmęczyć 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe dni staram się jeździć rowerem lub chodzić na piechotę np. do sklepu który jest oddalony o kilka kilometrów. Jak się nie ruszasz to na początek będzie dobry jakikolwiek ruch. Tylko teraz
@nieaktywny_88: na mnie najbardziej usypiająco działają melodie z budzika. Kiedyś usłyszałem w tramwaju dzwonek czyjegoś telefonu z taką samą melodyjką jak budzik którego dawniej używałem - prawie zasnąłem a nawet nie miałem miejsca siedzącego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Lodzu: przebiec 30 km, zachce się spać ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
@Lodzu: Nie używaj komputera/telefonu na 30 minut przed tym jak idziesz spać.
Ćwicz codziennie (nawet 10 minut cholernie pomaga - najlepiej rano)
Poczytaj coś w łóżku - ale cholera książkę a nie "newsy" z wykopu na telefonie.
Komentarz usunięty przez autora
Metoda sił specjalnych na szybkie zaśnięcie:
1. Głębokie oddechy
2. Zasypiając często mamy natłok myśli itd. Musimy to wszystko odrzucić i wyobrazić sobie idealnie czarny pokój. Wszędzie jest czarno. I tak powoli zapadnięcie w sen.
Komentarz usunięty przez autora