Wpis z mikrobloga

I to się właśnie pokrywa z moją teorią braku ludzi w sklepach robią już takie promki zajebiste żeby ludzi przyciągnąć do sklepu idziesz se weźmiesz se szynkę i pieczesz na obiad 7 zł kilo robią tak no bo ludzie nie mają pieniędzy i konsumpcja spada a konsumpcja spada to inflacja spada no a jak inflacja spada to obniżają stopy procentowe taka jest przyczyna rzeczywista obniżki stóp i ona wcale nie jest optymistyczna dla nas
Tak wspaniale rządzi rudy, powtórka 2007-2015
#biedronka #lidl #inflacja #gospodarka #ekonomia #finanse
aa-aa - I to się właśnie pokrywa z moją teorią braku ludzi w sklepach robią już takie...

źródło: temp_file192455763947421387

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 3
@plusikdziczku
No, ale robią to właśnie obstawiam że właśnie dokładnie z takiego powodu o jakim pisze.
Mięso ludzie kupią pójdą kupią tanio i coś tam może przy okazji drapną i się te sieci ratują w ten sposób po prostu ludzie nie mają pieniędzy przecież ja chodzę po sklepach to widzę ludzi jest po prostu o wiele wiele mniej przedwczoraj wrzucałem tu filmik z pustej Biedronki
  • Odpowiedz
@aa-aa: ja byłem w weekend w Auchan i Decathlonie to ludzi multum, to samo SCC - tłumy i koszyki po brzegi (chipsy) itp.,a inflacja z nami zostanie bo tym będą zasypwyać dziurę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Dejvidek25
Taki że konsumpcja spada a co za tym idzie inflacja spada obniżają stopy procentowe i ciemny lud się cieszy nie rozumiejąc przyczyn
  • Odpowiedz
@aa-aa: nie prawda, sklepy z jedzeniem zawsze będą pelne, bo ludzie muszą jeść, żeby przeżyć, niezależnie od sytuacji gospodarczej i inflacji, robiących zakupy w biedronce jest zawsze tyle samo, co najwyżej kupią mniej albo gorsze jakościowo towary, ale przyjść przyjdą, nie ma chyba tanszego marketu od nich, a ta promocja na mięso tylko to potwierdza
  • Odpowiedz
  • 0
@Zopyross ta promocja na mięso potwierdza właśnie moją teorię że ludzi nie ma w sklepach pamiętam że jeszcze z pół roku temu może troszeczkę więcej rok szynka nie schodziła taniej niż 11 zł w promocjach no jeśli ci towar schodzi no to nie obniżasz go o 50% prawie prosty temat do 2 kg taki bajt przyjdź weź sobie będziesz mieć na obiad a przy okazji coś innego weź tak to działa
aa-aa - @Zopyross ta promocja na mięso potwierdza właśnie moją teorię że ludzi nie ma...
  • Odpowiedz
@aa-aa
Ledwie tydzień temu GUS podał info za kwiecień - sprzedaż detaliczna wzrosła o 7.6% rdr. Dane za maj będą pod koniec miesiąca.

Promki na wieprzowinę są w marketach regularnie od lat (picrel 2020). Tylko często te promocyjne sztuki nie są z Polski (tylko Niemcy, Hiszpania) i mają sporo odpadkow. Przerosty tłuszczu, odstające kawałki, ścięgna - ciężko o ładny, zwarty kawał mięsa.
vateras131 - @aa-aa
Ledwie tydzień temu GUS podał info za kwiecień - sprzedaż detalic...

źródło: temp_file771457511776036607

Pobierz
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@KrolWlosowzNosa
Nie mistrzu w biedrze jest dokładnie taki sam temat a to biedra zaczęła 2 kg mięsa po 7 zł czy to szynki czy to łopatki karkówka zdarza się chyba po 9 do 10 zł porcja na obiad nie masz pieniędzy za bardzo przyjdź weź sobie tanio będziesz miał
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@vateras131
2021 A masz 2025 no myślę że parę lat minęło pamiętam że właśnie gdzieś dwa lata temu albo półtora roku temu szynka przestała kosztować te 9 zł na promkach tylko najmniej kosztowała 11 12 i nie schodziła wcale teraz masz po 7 no to po co to robisz po to żeby bidnych ludzi ściągnąć
  • Odpowiedz
@aa-aa: wiesz że inflacji jest winny rząd PiS? Póki co udało się zbić inflację, pewnie za 2 lata znowu wróci PiS i kierunek galopująca inflacja bo to jest sposób na ukrywanie długi publicznego zamiast z nim walczyć
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kabasyl
To jest właśnie astrologia dla ociemniałych inflację udało się zbić dlatego że ludzie nie mają pieniędzy a jeśli nie mają pieniędzy to nie kupują jeśli nie kupują to ceny nie rosną czy to jest dobre dla nas każdy sobie może odpowiedzieć
  • Odpowiedz