Wpis z mikrobloga

#kalistenika #silownia #mikrokoksy
Dodaje mój freestylowy progres, szału nie ma ale pracuje nad tym xD zajawke na freestyle złapałem jakoś od sierpnia, wczesniej tradycyjna kalistenika. Aktualnie mało do pokazania, głównie potrafię fronta/backa, ale pracuję nad innymi statycznymi elementami (dynamo trochę się cykam na siłowni, bo mozna upaść z drążka i sobie głupi ryj rozwalić xD). Ale jak się sezon wiosenny zacznie i wrócę na Street workout park to będę działał z tym tematem również. Od czasu do czasu coś wrzucę :D aktualnie pracuję nad planche, ale to za milion lat mi wyjdzie chyba xD
Jazon - #kalistenika #silownia #mikrokoksy 
Dodaje mój freestylowy progres, szału ni...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@J-R_Cooper: z frontem rekreacyjnie już sobie coś działam od roku, chociaż słabo mi wychodził, backa zawsze się bałem robić (miałem nawykowe zwichniecie barku i operacje). Zacząłem się go uczyc stosunkowo niedawno i wychodzi mi dużo gorzej niż niż front, ale w sumie dzięki tym filmikom sobie uświadomiłem co jest do poprawy i działam :D
  • Odpowiedz
Rozumiem, wiadomo po zwichnięciu to już inna historia trzeba się oszczędzać. Generalnie polecam żebyś sobie najpierw wzmocnił rdzeń jakimiś ćwiczeniami albo izomerami, a później próbował powili backa, bo tak to szkoda zdrowia, bo troszkę Cię krzywi przy backu. A jeśli chodzi o nogi to polecam je podpiąć do superserii jakiejś, ja tak robię :D
  • Odpowiedz
@J-R_Cooper: nie byłem świadomy tego, że się tak 'garbie' , teraz już bardziej się prostuje przy backu, ale łokcie też to odczuwają :D ale dzięki za rady :D
  • Odpowiedz
@Jazon Próbowałeś się podciągać we froncie po osiągnięciu poziomu? Pierwszego pullupa po wznosie nie liczę bo jest dużo łatwiejszy a flpu by dodały do twojego fristajlu trochę mocy świeżości.( ͡º ͜ʖ͡º) Ale tak czy siak fajna deska.
  • Odpowiedz
@Razzish: kalistenika na 'poważniej' od 3lat. Wcześniej w domowym zaciszu jakieś fbw z podciaganiem, pompkami, dipami, przysiadami itd w formie rehabilitacji po operacji barku (nawykowe zwichniecie). Teraz zajawka na freestyle od sierpnia :D
  • Odpowiedz