@DoWhatYouWantButThinkAboutTheOmen: pff nic nowego robie tak od dawna, ale racje maja ci ktorzy twierdza ze obecnie produkowane samochody sa niskiej jakosci, co chwile jakies awarie, kiedys to bylo.
@DoWhatYouWantButThinkAboutTheOmen: Co się stanie jak spuszczałbym olej na włączonym silniku? Znaczy poza zatarciem silnika oczywiście. Myślicie, że by mi zarzygało cały warsztat?
@echelon_: A jeżeli masz Diesla, to możesz wjechać na czerwone pole obrotomierza zaraz po odpaleniu i wyłączyć auto. Rozgrzeje się dużo szybciej a paliwa nie będziesz tracił
@DoWhatYouWantButThinkAboutTheOmen: mój tata Janusz całe życie polewa szybę wrzątkiem i w------e jeszcze nie pękła mu żadna a ja bym teraz spróbował i pewnie za pierwszym razem, w synue z 15 lat temu też tak robiłem jak jeszcze nie wiedziałem że ryzykuję
@DoWhatYouWantButThinkAboutTheOmen zapomniałeś wspomnieć o wymianie powietrza w oponach z letniego na zimowy. Na wielu stacjach nadal napełniają koła letnim, bo mają zapas i jest tańsze, trzeba ich pilnować byś na pewno dostał zimowe ( ͡º͜ʖ͡º)
@echelon_: nie kazdy o tym wie, ale czerwone pole na obrotomierzu walsnie okresa obroty, przy ktorych najlepiej rozgrzewac samochod po odpaleniu na mrozie
źródło: comment_JObbQYWhCc2gRph2TkiJDAnInyos6YVr.jpg
PobierzNajlepsze porady motoryzacyjne
Dziekuje Pan Op
źródło: comment_DC8dAvcsWFOPnjERiq0VQ6cvaYaYCmYa.jpg
Pobierzźródło: comment_eZkZ5X6xmtmSFDI3U9Pkni5p0eejVSRo.gif
Pobierz